Diumenge, 19 Maig 2019

4de7 net i mullat dels Castellers de Barcelona als Mundials de natació

Un dels moments culminants ha tingut lloc quan els Castellers de Barcelona han fet un quatre de set dins la piscina del Palau Sant Jordi
ACN

[dropcap]B[/dropcap]arcelona ha inaugurat aquest divendres a la nit al Palau Sant Jordi els campionats mundials de natació que es disputaran del 20 de juliol al 4 d’agost a la capital catalana. Ho ha fet amb un espectacle al·legòric de missatge ecologista en què s’ha explicat l’origen de la vida i la importància de l’aigua en el cicle vital de la terra.

A través de la cerimònia s’ha pretès enviar el missatge que “l’aigua és essencial” per al planeta terra, així com que “sense ella no hi hauria vida”, com explicava Hansel Cereza, director de l’espectacle. Per fer-ho l’acte ha començat amb un discurs pessimista i crític amb el planeta que ha anat evolucionant cap a una visió més positiva.

   

La cerimònia ha tingut tres protagonistes principals, Eduard Admetlla (veterà submarinista, pioner d’aquesta pràctica a Catalunya), un nen que ha intervingut en un entorn sec i un altre nen que ha estat protagonista a l’aigua. L’escenografia completa ha tingut una durada aproximada d’una hora i ha estat acompanyada amb música en directe a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Catalunya, composta per Salvador Niebla.

Però un dels moments culminants de l’espectacle ha tingut lloc quan la colla castellera Castellers de Barcelona s’ha llençat a la piscina del Palau Sant Jordi per aixecar dins l’aigua un quatre de set, amb els baixos i segons coberts per l’aigua.  La colla ha pogut descarregar sense problemes el que ben segur ha estat un dels primers castells humans que s’han fet a l’aigua en la història d’aquesta pràctica.

baixos
En aquesta imatge es pot apreciar com els baixos i els segons estaven totalment coberts per l’aigua de la piscina del Palau Sant Jordi

814543

   

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió