Cap de setmana molt productiu

0

Repassem el més destacat del cap de setmana

La Vella estrena el castell de 9

Diada de Fires de Vilafranca a banda cal destacar el que s’ha viscut en altres jornades arreu del territori català. A Lleida la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha inaugurat el caseller dels castells de 9 amb el 3 folrat. Ho ha fet després de completar el 2de8f i el 5de8 en una plaça que mai havia vist una construcció de 9 tan aviat, ja que habitualment només se’n veuen per Sant Miquel, al setembre. El 3de9 de la Vella és el 25è castell de 9 que es fa a la capital del Segrià.
Allà els Moixiganguers d’Igualada han descarregat la primera clàssica de 8 de l’any amb l’estrena del 3de8, que ha arribat a la segona. Els Castellers de Lleida s’han anotat els primers 5de7 i 7de7, a més del 4de7 amb l’agulla.

3de9f de la Vella a Lleida (Foto: Olga Pons)

Els Minyons fan el 5 i el 7de8 a la Fira Modernista

Els de Terrassa van actuar dissabte a la tarda a la diada de la Fira Modernista per anotar-se els primers 5de8 i 7de8 de l’any, juntament amb el 2de8 folrat i el pilar de 6. És la millor actuació dels egarencs que podrien estrenar els castells de 9 durant el proper cap de setmana. En aquesta actuació els Castellers de Berga van completar el 5de7 i els dos castells bàsics de 7

5de8 dels Minyons de Terrassa a la Fira Modernista

Diada de Sant Ponç amb diverses estrenes

Els Castellers de Sant Cugat han fet d’amfitrions a la diada de Sant Ponç completant la primera tripleta de 8 de l’any, ajuntant els 3 castells de 8 que ja havien fet en altres actuacions durant l’any. Allà els Castellers de Sabadell han coronat la torre de 8 folrada, primera de l’any, i han reaccionat estrenant també el 7de8 en segona ronda. Un 7de8 que també s’han anotat els Castellers de la Vila de Gràcia. A l’actuació els Bordegassos de Vilanova hi han aixecat castells de la gamma alta de 7.

7de8 dels Castellers de Sabadell (Concepció Ventura)   

Salt es folra

Els Marrecs de Salt també s’han folrat al Temps de Flors amb la torre de 8 més matinera de la colla, a més del 3de8. No han pogut anotar-se el 4de8 que han desmuntat en dues ocasions. Un carro gros que si que han sumat els Xics de Granollers i ja és el tercer de l’any. A la mateixa actuació els Xiquets de Reus només han pogut coronar el 3de8, castell que sí que van sumar dissabte a Porqueres juntament amb el pilar de 6.

2de8 amb folre dels Marrecs de Salt

La Jove de Tarragona corona el 4de8 amb l’agulla

Els d’Aleix Bordas van coronar aquesta construcció a la diada de l’Apadrinament celebrada dissabte a la tarda. Els tarragonins van sumar el segon 5de8 del curs, a més del 3de8 i del pilar de 6.

Els Xiquets de Tarragona estrenen el pilar de 6 a Sants

El pilar de 6 dels Xiquets de Tarargona ha estat una de les construccions més destacades de l’aniversari dels Castellers de Sants, després de completar els dos castells bàsics de 8. A la diada també s’han vist les primeres clàssiques de 8 dels Borinots i dels Capgrossos de Mataró.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here