Diada Nacional amb èxits destacats

0

L’11 de setembre ha registrat diverses novetats o actuacions de mèrit arreu del país. Més enllà de l’històrica vigília a Valls, colles com les Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xics de Granollers han sumat els primers pilar de 7 i 3de8 de l’any respectivament mentre que Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró apostaven pels dos castells de 9.

Pilar de 7 amb folre carregat dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau (foto: Francesc Virgili)

El Pla de la Seu de Tarragona va acollir ahir al migdia l’actuació de les quatre colles de la ciutat. La Colla Jove va ensenyar els dos castells de 9 bàsics juntament amb el 3de8 amb l’agulla, que, atenció podria ser l’actuació que es podrien plantejar amb un pis més el proper diumenge a la plaça de la Font. Els de Sant Pere i Sant Pau van triomfar anotant-se la clàssica de 8 i el pilar de 7 amb folre, el segon del seu historial, tot i que només el van poder coronar. Es tracta de la millor actuació de la història dels de la camisa verda. Una jornada on els Xiquets de Tarragona només van coronar el 2de8f, van deixar en intent el 4de8 de la segona ronda i van completar el 3de8 després d’un altre intent desmuntat. Per últim els Xiquets del Serrallo van igualar la seva millor actuació del 2017 amb el 5de7, el 3de7 amb l’agulla i el 4de7 amb l’agulla.

Al Born de Barcelona els Capgrossos de Mataró van arrencar amb força el tram exigent de temporada que els vindrà a partir d’ara i es van anotar la tripleta màgica i el pilar de 6. La clàssica de 8 va ser l’actuació dels Xiquets de Reus després de que el carro gros quedés desmuntat en una primera temptativa, mentre que la Jove de Barcelona va apostar pel 4de8 per segona vegada en la seva història, tot i que no van reixir després de dos intents desmuntats. Van completar el 5de7, el 7de7 i el 4de7ag.

Segon 4de9f de l’any pels Capgrossos de Mataró

Els Xics de Granollers van recuperar a el 3de8 en el seu compromís a Llinars, una construcció que no assolien des de feia dos anys. Van completar l’actuació amb el 4de8 i el 7de7. Allà els Castellers de Sant Cugat van tenir en el 4de8 el seu millor castell, acompanyat pel 2 i el 5de7.

Feia dos anys que els Xics de Granollers no s’apuntaven el 3de8

En aquest cap de setmana llarg de la Diada Nacional també cal recordar l’èxit dels Torraires de Montblanc que van anotar-se el 3de7, castell que no assolien des de 1999, així com l’estrena del 2de6. I des d’Austràlia arriba l’èxit més important dels Castellers de Sydney amb el seu 4de6, el primer castell de 6 d’aquesta formació internacional.

A Badalona els Bordegassos de Vilanova s’anotaven el 4de8 i la torre de 7, que roden amb canvis al tronc, a més del 5de7, castell que assagen amb un pis més, la colla local, els Micacos van completar el 5de7 i els dos castells bàsics de 7, mentre que els Castellers de Sant Vicenç dels Horts van sumar el 3de7 i el 2de6, però van deixar en intent desmuntat el 4de7.

Fins a una cinquantena de formacions van participar a Barcelona durant la mobilització de la Diada del Sí, on el 4de8 i la torre de 8 amb folre dels Castellers de Vilafranca i el 3de8 dels Castellers de Barcelona van destacar entre els diversos castells de 6 o de 7 de diverses colles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.