El documental casteller ‘Exquisits’, seleccionat pel Festival Internacional Sonoma (Califòrnia)


El Festival de Cinema de Sonoma, a Califòrnia, ha seleccionat el documental casteller “Exiquists”, de la Xarxa, en la categoria de curtmetratges. “Exquisits” es va presentar durant la Nit de Castells 2017 i marida gastronomia i castells reunint el xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc (que compta amb una estrella michellin) i els presidents de tres de les colles castelleres punteres: Cesc Poch (Minyons de Terrassa), Joan Badell (Castellers de Vilafranca) i Joan Ibarra (Colla Vella dels Xiquets de Valls).

El treball repassa la gran temporada del 2016 protagonitzada pels Minyons, Verds i Vella al voltant d’una taula en una cabana de pescadors, el xef Casellas els convida a un maridatge en què cadascú aporta un producte de la terra: el vi del Penedès, els calçots de Valls, la botifarra terregada de Terrassa i, en representació de l’Empordà, les garoines i les gambes de Palamós. Amb el mar d’hivern com a teló de fons, el documental reivindica aspectes com el paisatge i la tradició i aborda el moment d’èxit que viu el món casteller.

   

El documental “Exquisits”, dirigit per Toni Comas, es projectarà al Festival de Sonoma del 21 al 25 de març i podrà optar a una menció del jurat.


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió