Dues colles aspiren als primers 4de9 de l’any

La Colla Vella i els Verds podrien fer una passa més i estrenar els primers 4de9 de l’any i completar les primeres tripletes del 2018. En les previsions del cap de setmana també es preveuen altres novetats interessants en les jornades que repassem a continuació.

Dissabte

Diada dels Pagesos a Valls

   

La Colla Vella dels Xiquets de Valls celebra la festivitat del patró dels pagesos sabent que comptarà amb algunes baixes però sense rebaixar el nivell assolit fins el moment i inclús podrien estrenar el 4de9 amb folre com ja han fet en aquesta cita en les dues darreres edicions. Seria el primer que es veuria enguany a cap plaça, al qual afegirien el 3de9, que ja van completar a Lleida diumenge passat, i tancar l’actuació amb el 5de8 o el 4de8 amb el pilar. També seria una tarda d’estrenes pels Xiquets de Tarragona que  perfilen el primer 4de8, a més del 3de8, castells que podrien presentar els Xiquets de Reus per primer cop aquest curs i anotar-se la clàssica.

Diumenge

Fires de Maig a Vilafranca

Primera cita castellera important de l’any a la capital penedesenca i en format a l’antiga. Els Castellers de Vilafranca hi arriben amb ganes d’oblidar l’ensopegada de diumenge a Sants amb el 3de9 que només van carregar, castell que obriria la seva actuació i a continuació intentar el primer 4de9 del seu curs. El tercer castell dependrà de l’assaig de divendres però té opcions que sigui un 5de8 que no porten a plaça des del juny del 2016. Per arrodonir l’actuació podrien acomiadar-se amb el pilar de 6. D’altra banda els Xicots volen oferir el primer 4de8, que enguany arriba més tard, i una altra possible estrena podria ser la de la torre de 7. Per últim la Colla Jove de Vilafranca, que torna a actuar en aquesta diada, vol protagonitzar el 3 i el 4de6 amb l’agulla i estrenar la torre de 6.

Festa major de Sant Boi

Els Minyons de Terrassa són el cap de cartell de la festa major de Sant Boi, on volen aprofitar l’ocasió i estrenar el 5de8 si en el darrer assaig el veuen a punt, a més, rodarien el 3de8 amb la intenció de pujar-lo un pis més en el següent compromís, i es decantarien pel 7de8 o el 2de8 per completar l’actuació. Els Castellers de Cornellà portaran la gamma alta de 7 i els Castellers de la Sagrada Família castells de 7 bàsics.

Aniversari de Gràcia

Una altra de les cites destacades del cap de setmana serà l’aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, la colla amfitriona té intencions d’estrenar el 7de8 i de repetir el 3 i el 4de8. Els Capgrossos de Mataró voldran anotar-se el 3 i el 4de8 i afegir la possible novetat en forma de torre de 8. Per part dels Nens del Vendrell es plantegen intentar el primer 3de8 de l’any i revalidar el 4de8 i la torre de 7.

Fira de Maig a Manresa

Els Tirallongues de Manresa apunten al primer castell de 8 del curs i assolir el 4de8 més matiner de la colla. L’acompanyarien amb el 2de7 i el 5de7. Allà la Jove de Tarragona vol repetir la millor actuació del que porten de temporada, és a dir, el 5de8 i els dos castells bàsics de 8, mentre que els Castellers d’Esparreguera  passejaran el 4de7 amb l’agulla i castells de 7 bàsics per rodar gent als troncs.

Temps de Flors a Girona 

L’inici de curs dels Marrecs de Salt està donant molt bones sensacions i les volen revalidar a casa repetint la tripleta de 8 que van anotar-se el passat cap de setmana. Els acompanyaran els Sagals d’Osona, amb el 3de8 i el 2de7, i els Xics de Granollers, que volen repetir el 4de8 i el 2de7.

Sant Isidre al Milà

La Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau compartiran plaça aquest diumenge al Milà. Els vallencs apostaran per rodar el 3 i el 4de8, mentre que els tarragonins volen repetir part del seu millor repertori; el 3de8, el 2de7 i el pilar de 6.

Festa major de Nou Barris

La darrera cita destacada és la festa major de Nou Barris a Barcelona, amb uns Castellers de Barcelona que es proposaran la clàssica de 8 i uns Bordegassos de Vilanova que no descarten el tercer 4de8 de l’any. En aquesta diada farà acte de presència la colla castellera que s’està gestant a Nou Barris.

Podeu consultar els horaris d’aquestes i totes les actuacions del cap de setmana a l’apartat de l’agenda.

L’agenda castellera del 17 al 20 de maig

   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió