Dues colles aspiren als primers 4de9 de l’any

La Colla Vella i els Verds podrien fer una passa més i estrenar els primers 4de9 de l’any i completar les primeres tripletes del 2018. En les previsions del cap de setmana també es preveuen altres novetats interessants en les jornades que repassem a continuació.

Dissabte

Diada dels Pagesos a Valls

   

La Colla Vella dels Xiquets de Valls celebra la festivitat del patró dels pagesos sabent que comptarà amb algunes baixes però sense rebaixar el nivell assolit fins el moment i inclús podrien estrenar el 4de9 amb folre com ja han fet en aquesta cita en les dues darreres edicions. Seria el primer que es veuria enguany a cap plaça, al qual afegirien el 3de9, que ja van completar a Lleida diumenge passat, i tancar l’actuació amb el 5de8 o el 4de8 amb el pilar. També seria una tarda d’estrenes pels Xiquets de Tarragona que  perfilen el primer 4de8, a més del 3de8, castells que podrien presentar els Xiquets de Reus per primer cop aquest curs i anotar-se la clàssica.

Diumenge

Fires de Maig a Vilafranca

Primera cita castellera important de l’any a la capital penedesenca i en format a l’antiga. Els Castellers de Vilafranca hi arriben amb ganes d’oblidar l’ensopegada de diumenge a Sants amb el 3de9 que només van carregar, castell que obriria la seva actuació i a continuació intentar el primer 4de9 del seu curs. El tercer castell dependrà de l’assaig de divendres però té opcions que sigui un 5de8 que no porten a plaça des del juny del 2016. Per arrodonir l’actuació podrien acomiadar-se amb el pilar de 6. D’altra banda els Xicots volen oferir el primer 4de8, que enguany arriba més tard, i una altra possible estrena podria ser la de la torre de 7. Per últim la Colla Jove de Vilafranca, que torna a actuar en aquesta diada, vol protagonitzar el 3 i el 4de6 amb l’agulla i estrenar la torre de 6.

Festa major de Sant Boi

Els Minyons de Terrassa són el cap de cartell de la festa major de Sant Boi, on volen aprofitar l’ocasió i estrenar el 5de8 si en el darrer assaig el veuen a punt, a més, rodarien el 3de8 amb la intenció de pujar-lo un pis més en el següent compromís, i es decantarien pel 7de8 o el 2de8 per completar l’actuació. Els Castellers de Cornellà portaran la gamma alta de 7 i els Castellers de la Sagrada Família castells de 7 bàsics.

Aniversari de Gràcia

Una altra de les cites destacades del cap de setmana serà l’aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, la colla amfitriona té intencions d’estrenar el 7de8 i de repetir el 3 i el 4de8. Els Capgrossos de Mataró voldran anotar-se el 3 i el 4de8 i afegir la possible novetat en forma de torre de 8. Per part dels Nens del Vendrell es plantegen intentar el primer 3de8 de l’any i revalidar el 4de8 i la torre de 7.

Fira de Maig a Manresa

Els Tirallongues de Manresa apunten al primer castell de 8 del curs i assolir el 4de8 més matiner de la colla. L’acompanyarien amb el 2de7 i el 5de7. Allà la Jove de Tarragona vol repetir la millor actuació del que porten de temporada, és a dir, el 5de8 i els dos castells bàsics de 8, mentre que els Castellers d’Esparreguera  passejaran el 4de7 amb l’agulla i castells de 7 bàsics per rodar gent als troncs.

Temps de Flors a Girona 

L’inici de curs dels Marrecs de Salt està donant molt bones sensacions i les volen revalidar a casa repetint la tripleta de 8 que van anotar-se el passat cap de setmana. Els acompanyaran els Sagals d’Osona, amb el 3de8 i el 2de7, i els Xics de Granollers, que volen repetir el 4de8 i el 2de7.

Sant Isidre al Milà

La Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau compartiran plaça aquest diumenge al Milà. Els vallencs apostaran per rodar el 3 i el 4de8, mentre que els tarragonins volen repetir part del seu millor repertori; el 3de8, el 2de7 i el pilar de 6.

Festa major de Nou Barris

La darrera cita destacada és la festa major de Nou Barris a Barcelona, amb uns Castellers de Barcelona que es proposaran la clàssica de 8 i uns Bordegassos de Vilanova que no descarten el tercer 4de8 de l’any. En aquesta diada farà acte de presència la colla castellera que s’està gestant a Nou Barris.

Podeu consultar els horaris d’aquestes i totes les actuacions del cap de setmana a l’apartat de l’agenda.

L’agenda castellera del 17 al 20 de maig

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,740
6,687

Darreres notícies