Divendres, 19 Abril 2019

El 2de8 de la Joves es referma a la Bisbal

La Vella exhibeix el 5de9f i un 4de9f i pilar que només han coronat, mentre que a mig gas, els Verds completen la torre de 9 i coronen el pilar de 8 emmanillat

Una altra més per a la col·lecció. La Societat de la Bisbal ja fa lloc a la façana per immortalitzar en forma de placa el millor castell que s’ha descarregat mai allà, que tindrà data d’avui i el 2de8 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls com a protagonista. Ha estat sens dubtes la notícia del dia, però amb protagonisme compartit amb la Colla Vella, que s’ha anotat la millor actuació. Tot i descarregar la torre de 9, els Castellers de Vilafranca han sortit de plaça amb regust agredolç en només poder coronar el pilar de 8.

 

   

La Colla Joves Xiquets de Valls ha anat de cara al seu millor triomf, el 2de8 sense folre. L’han atacat en primera ronda però s’ha desmuntat aviat perquè l’aixecador ha iniciat la pujada relliscant un parell de vegades i no ho ha vist clar. A la tornada, l’han clavat. El domini aclaparador durant tota l’execució ha deixat bocabadat a tothom i no s’ha vist patir en cap moment tenint en compte la seva dificultat. Fins i tot en la celebració els vallencs han demanat cridant aixecar-la “un pis més”.
Ara bé, a partir d’aquí la diada s’ha girat en contra dels vermells. No han pogut amb el primer intent de 5de9f de l’any, que han desmuntat a l’alçada de sisens. Ja els ha costat trobar les mides, han desmuntat dos peus i quan ha tirat amunt s’han vist els defectes força aviat. També han desmuntat el 3de9 amb folre a l’alçada dels sisens tot i que a continuació l’han pogut completar amb canvis en l’estructura. S’han acomiadat completant el pilar de 6.

El 5de9 amb folre ha obert l’actuació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. A diferència dels d’aquesta temporada no ha pujat molt convençut i s’ha vist tremolós durant tota l’execució i així els ha tocat defensar-lo pràcticament fins a descarregar. En segon torn també els ha tocat lluitar per defensar el 4de9 amb folre i pilar. L’estructura del quatre se’ls ha deformat i ha acabat tancada per dalt, però amb delicadesa han sabut treballar el descens i deixar el pilar lliure. Quan semblava que ja havien fet el més complicat, el pilar s’ha girat a nivell del terç i se’ls ha escapat quan baixava l’enxaneta. Han reaccionat completant el 9de8 amb tres enxanetes i han arrodonit la millor actuació del dia amb el pilar de 7 folrat.

4de9fp carregat de la Colla Vella (foto: @collavella)

Els Castellers de Vilafranca han tornat a demostrar el seu domini amb el 2de9fm, amb el que han obert l’actuació i que descarreguen per cinquena vegada aquesta temporada. La caiguda del passat dissabte però, els ha obligat a baixar una marxa i han optat pels dos castells de 9 bàsics. Un 3de9f que ha fet patir a la plaça quan l’enxaneta ha iniciat les tres passes per travessar el pom. No ha tingut més. El 4de9f de la tercera ronda, amb novetats a la part baixa s’ha mostrat nerviós però sense perillar. Els vilafranquins han apostat fort a la ronda de pilars amb el de 8 pisos, que fins a coronar s’ha força bé, però de seguida ha començat a girar-se i ha acabat perdent-se pels pisos inferiors. Una nova ensopegada a només 3 dies del plat fort del 70è aniversari de la colla.

Pilar de 8 amb folre i manilles coronat pels verds

El 3de6 aixecat per sota dels Bous de la Bisbal ha donat pas a la diada, mentre que s’han afegit als pilars de comiat completant el de 5.

La plaça de la Bisbal del Penedès ha tornat a demostrar la seva duresa, tan per les colles  com per al públic que no es perd mai aquesta cita. Les altes temperatures juguen una mala passada i encara més si durant la diada hi ha intents o peus desmuntats. Mantenir la concentració fins al final es difícil i es pot acabar pagant car. No és casualitat que en la  majoria de diades del 15 d’agost s’acabin saldant amb més d’una llenya.

   

TWITTER

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

2.766 Seguidors
Segueix

Columna

Opinió