El Clot, Granollers i Gràcia centraran l’atenció del cap de setmana casteller


Recta final de la temporada però encara amb objectius pendents que algunes formacions volen saldar aquest cap de setmana.

A pel 5de9f!

Un exemple, el més important, és el dels Castellers de Barcelona que no volen renunciar al 5de9 amb folre que van desmuntar quan entrava el pis de sisens, ara fa unes setmanes a Sarrià. L’assaig d’aquesta nit vol polir l’ambiciosa construcció dels de Mery Mañané, que com en aquella ocasió també podrien atacar en primera ronda. L’acompanyarien amb els dos castells de 9 bàsics i significaria la millor actuació de la seva història.
Al seu costat els Castellers de Sabadell tanquen la seva millor temporada en aquesta cita, on des del 2014 porten almenys un castell de 9 pisos. Una plaça especial per la colla perquè allà el 2015 van completar el seu primer doblet de 9 i arrodonit-lo amb el 7de8. Per diumenge, però, l’objectiu serà apuntar-se la primera tripleta màgica de la seva història, això passarà per estrenar un 5de8 que justament fa un any que no porten a plaça.
Per la seva banda els Bordegassos de Vilanova voldrien portar un castell de 8, però estan pendents de la recuperació d’algunes baixes destacades del tronc després de topar amb el 5de8 el passat diumenge.

   

Diada dels Xics de Granollers

A Granollers la diada dels Xics se celebra amb una doble actuació, dissabte amb la Colla Castellera de Madrid, al migdia, i diumenge amb el cartell clàssic amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants.
Pels Minyons serà un banc de proves de cara els castells del proper 19 de novembre, principalment amb el 3de9f,  el 2de8 i el pde7 folrats pensats per pujar un pis més. Una actuació semblant que es podrien plantejar els Borinots, també amb el 3de9f i 2de8f però sense descartar el 5de8, a més d’un pilar de mèrit. Els amfitrions Xics de Granollers no volen deixar escapar l’ocasió per intentar descarregar per primera vegada el 7de8, construcció que van coronar ara fa un any i el passat juliol a Barberà. L’acompanyarien amb el 3 i el 4de8.

Els de Gràcia volen recuperar la tripleta màgica

Deures pendents també als Castellers de la Vila de Gràcia que abans d’acomiadar el 2017 volen recuperar el 3de9f, que se’ls ha resistit enguany, i revalidar el 4de9f i el 5de8. Una actuació, la tripleta màgica, que no protagonitzen des de la seva festa major del 2015. Si reuneixen un bon nombre de camises els Sagals d’Osona no descarten repetir la seva millor actuació, assolida el passat diumenge, és a dir 3de8, 2de8f, 5de8 i pilar de 6, mentre que els Castellers del Poble Sec apostaran pel 3 i el 4de7 amb l’agulla com a més destacat.

Castells de 9 a Mataró

Els Capgrossos celebren la Diada Mariona Galindo i Lora a la plaça Santa Anna amb l’intenció de rodar els castells bàsics de 9, la torre de 8 i el pilar de 7, en el penúltim compromís d’una exitosa temporada que tancaran a Terrassa el diumenge següent. Els acompanyaran els Castellers de Lleida amb l’objectiu de signar la primera clàssica de 8, que no fan precisament des del 2016 en aquesta mateixa cita i els Castellers de Figueres amb gamma alta de 7.

5de8 i rodatges

També clouran temporada els Castellers de Sant Cugat a la plaça d’Octavià, on es plantegen el 5de8 com a construcció més destacada, a més del 4de8 i 9de7 que serviran per estrenar nous castellers. Allà els Tirallongues de Manresa podrien apostar pel 4de8 i anotar-se el sisè de l’any, a més del 5de7 i 4de7 amb l’agulla, mentre que els Castellers de Badalona apunten a la gamma alta de 7.

Podeu consultar totes les diades i horaris del cap de setmana en aquest enllaç:

L’agenda castellera de l’11 i 12 de novembre


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió