Els Castellers de Vilafranca s’incorporen a la Càtedra de la URV per l’Estudi del Fet Casteller

0
1.673 views
El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, durant la presentació del 70è aniversari de la colla

Els Castellers de Vilafranca s’incorporen a la Càtedra de la Universitat Rovira i Virgili de recerca històrica i de documentació del fet casteller, promoguda conjuntament pel Departament de Cultura, la Diputació de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, amb la finalitat de generar i socialitzar en l’àmbit de la cultura catalana la història del fet casteller des d’una perspectiva centrada en l’excel·lència de la recerca històrica i la seva difusió.

El president dels verds, Joan Badell, ha explicat que des de la colla també es vol contribuïr a estudiar els orígens del fet casteller, i en especial els orígens de la tradició a Vilafranca, que compta amb més de 200 anys d’història. Badell ha senyalat que amb tota la documentació, especialment al voltant de la diada de Sant Fèlix “es pugui dir que, el què diem o escrivim, estigui certificat sota el segell d’aquesta Càtedra”. La signatura del conveni entre la colla i la URV es farà en les properes setmanes.

L’objectiu de la Càtedra per l’Estudi del Fet Casteller és esdevenir una eina de reflexió interdisciplinària, debat i divulgació a l’entorn de la cultura i evolució dels castells des de l’excel·lència de la recerca històrica a través de diverses accions, com la creació d’un espai per a la investigació i el debat científic. Un dels primers fruits ha estat el llibre “Els orígens del fet casteller: del Ball de Valencians als Xiquets de Valls”, d’Àlex Cervelló, doctor en història i investigador de la Universitat Rovira i Virgili, presentat el passat desembre a Valls, i ara aquest divendres 13 d’abril al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca a les 8 del vespre.


FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom