Els Castellers de Vilafranca toquen el cel de Londres

La colla castellera fa una actuació davant del famós Tower Bridge de la capital britànica

Londres (ACN).- Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest divendres a Londres, davant de l’emblemàtic Tower Bridge de la ciutat. L’espectacle de castells, el primer del grup en la seva estada de tres dies per la capital britànica, ha cridat l’atenció de curiosos i turistes que s’han aturat per admirar l’actuació. Els de Vilafranca han pujat un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, una torre de 7 i un vano de 5. En aquesta darrera actuació, els de Vilafranca han mostrat una senyera i una bandera britànica.vano5

   

Aquest és el primer viatge dels castellers de Vilafranca a Londres, després que l’any passat viatgessin a Nova York. L’actuació castellera ha cridat l’atenció de curiosos i turistes que s’han aturat per admirar l’actuació. Els de Vilafranca han pujat un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, una torre de 7 i un vano de 5. En aquesta darrera actuació, els de Vilafranca han mostrat una senyera i una bandera britànica. Aquest és el primer viatge dels castellers de Vilafranca a Londres, després que l’any passat viatgessin a Nova York.
El president de la colla castellera de Vilafranca, Josep Cabré, ha explicat en declaracions a l’ACN que l’objectiu del viatge és “exportar” la cultura catalana a Londres. Els castellers, ha recordat Cabré, són una activitat cultural que els anglesos coneixen poc i que els deixa sorpresos. “Potser ho han sentit anomenar, però no crec que ningú es pugui imaginar què és ben bé. I quan ho veuen, amb tot d’homes i dones de totes les edats, que fan un castell que culmina un nen tant petit, es queden molt parats”, ha assegurat.

Cabré ha explicat que enguany la colla castellera ha viatjat a Londres perquè era “una de les grans capitals europees” que els faltava, després que en anys anteriors visitessin Berlín, París o Lisboa. A més, pel president dels de Vilafranca, el viatge també és una oportunitat per “premiar la colla després de la gran temporada de l’any passat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Darreres notícies

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,745
6,689