Gabriel Rufián “La diferència entre els polítics i els castellers és que nosaltres no podem tremolar”

Josep Torreño | Sabadell

Una de les cares conegudes que ha presenciat la diada de la festa major de Sabadell ha estat Gabriel Rufián, el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats i sabadellenc d’adopció.
Convidat al balcó de l’ajuntament, ha vestit la samarreta de la colla local i s’ha sumat a la pinya del 4de9f que els Saballuts han completat per segona vegada en la seva història.

   

Rufian, que ha viscut amb emoció la millor actuació de la colla local, ha reconegut a elmoncasteller que “l’actuació històrica és el reflexe d’una molt bona feina i que ha ajudat a que la festa major sigui més gran del que és”. El diputat també ha destacat la capacitat integradora d’aquesta tradició. “He conegut a un casteller argentí, un xilé o un andalús que ténen llocs amb molta responsabilitat a dins de la colla i estic molt content, perquè al final això també reflecteix la diversitat d’aquest poble“.

Rufian ha reconegut que amb el procés d’independència “s’han fet mil paral·lelismes, també amb els castells” i ha afegit que “tots són correctes, respectant òbviament les sensibilitats de cadascú. I els castells reflecteixen molt bé l’ADN d’aquest poble, fent pinya, anant cap amunt amb molt esforç, però també amb molta determinació. I si falla un, cau tot”.

Sobre si en un futur es veu com a integrant dels Saballuts, Rufián ha dit que té la invitació de la colla, “participaré quan tingui temps, com avui que he col·laborat a la pinya”. “Fent broma hem comentat que la diferència entre la política i els castells és que nosaltres no podem tremolar. Ells encara poden tremolar una mica!”. 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Xarxes

15,035 Agradda
2,738
6,704

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Darreres notícies