‘Generació del 92’, el documental de La Xarxa que s’estrenarà dissabte a la 12a Nit de Castells

El documental resumeix la temporada alhora que mira al passat amb motiu de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics

La Xarxa de Televisions Locals estrenarà el documental ‘Generació del 92′ durant l’emissió en directe de la Nit de Castells, que se celebrarà el proper dissabte 27 de gener al Teatre Principal de Valls. Es tracta d’un audiovisual que repassarà la temporada del 2017 a través de colles i castellers nascuts el 1992, i alhora posant l’accent en el que va ser, per al món casteller, la seva participació a la cerimònia d’inauguració dels Jocs de Barcelona del 92. Aquella ocasió va representar la primera projecció internacional dels castells, gràcies a un espectacle televisat arreu del món i que va ajudar al naixement de noves colles i a l’increment del nombre de castellers.

Iruna Rigau dels Marrecs de SaltBiel Samsó dels Castellers de Sant CugatJordi Moreno dels Moixiganguers d’Igualada i Gisela Racero dels Tirallongues de Manresa, comenten en els escenaris on es van viure els Jocs del 92 i la temporada castellera que deixen enrere. Quatre joves que han protagonitzat, al capdavant de les seves colles, la millor temporada de la història.

   

Una gala que aposta per l’espectacle audiovisual

‘Tots els colors, tota la gent’ és el fil conductor de la gala, una barreja d’imatges, so i llums. L’espectacularitat dels castells queda garantida gràcies als muntatges audiovisuals realitzats especialment per a l’ocasió i que acompanyaran el lliurament de premis, reforçant l’efecte sorpresa.

La Nit de Castells, una iniciativa de la ‘Revista Castells’ organitzada per aquesta publicació, l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12, arrencarà a les 21h des del Centre Cultural de Valls, sota la conducció del periodista Carles Cortés. S’hi lliuraran catorze premis, entre els quals la millor colla, la millor plaça i el millor moment casteller de la temporada, en el decurs d’una cerimònia amb la imatge, el so i les llums com a protagonistes.  Enguany, com una de les novetats més destacades, La Xarxa i TAC12 lliuraran el premi a la millor imatge de la temporada castellera. Amb aquest premi és vol reconèixer el valor simbòlic i emocional que té el món casteller.

La Nit de Castells es podrà seguir en directe a partir de les 22h, a través de les televisions locals, Movistar+ (canal 159) i en ‘streaming’ a www.laxarxa.cat. Per xarxes socials, se’n farà seguiment des del perfil de Twitter @CastellsEnXarxa, amb l’etiqueta #castellsenxarxa i a Facebook Live.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Darreres notícies

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,745
6,689