“Hem fet una temporada com les que ens tenien acostumats a Vilafranca”

Els vallencs tornen a guanyar el Concurs de Castells després de divuit anys trencant l'hegemonia dels verds

El cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Albert Martínez, s’ha felicitat per la victòria al Concurs de Castells, una fita que assoleixen divuit anys després del darrer cop, trencant l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca, campions de les darreres vuit edicions. Martínez ha atribuït la victòria al fet d’haver pogut ajuntar en una mateixa diada el dos de vuit i el quatre de nou nets: “Hem fet una temporada com les que ens tenien acostumats a Vilafranca”, ha assegurat Martínez, que ha convertit en ‘fair-play’ la gran rivalitat viscuda a plaça. Per la seva banda, el cap de colla dels verds, Toni Bach, reconeix que aquesta vegada ha estat impossible “aturar el llamp” vallenc.
Aquesta és la novena vegada que la Vella guanya el Concurs de Castells i ja suma nou títols, per darrere dels onze dels Castellers de Vilafranca, que en les darreres dues dècades s’havien imposat guanyant les darreres vuit edicions. L’última victòria de la Colla Vella al Concurs es remunta a l’any 2000.

El cap de colla vallenc, Albert Martínez, s’ha felicitat per la gran temporada de la colla i assegura que tenia “moltes ganes” d’ajuntar a plaça els dos castells que han decantat la balança del concurs, la torre de vuit neta i el quatre de nou net. “Hem patit moltíssim”, assegura, i reconeix que durant el Concurs “no mirava que feien les altres colles”.

   

El rival a batre, els Castellers de Vilafranca, han felicitat la Vella com a “just guanyador”. El cap de colla dels verds, Toni Bach, reconeix que els vallencs “han fet un concurs per treure’s el barret” i aplaudeix el fet que hagin pogut ajuntar els dos castells nets al Concurs: “No hem pogut parar el llamp”, ha exclamat.

Els tercers al podi, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ha celebrat la classificació amb un regust agredolç. Aleix Bordas, cap de colla dels tarragonins, diu que la colla és “inconformista”, tot i reconèixer que s’ha acabat imposant ” la lògica”. “El nostre objectiu és fer-ho el millor possible per si algun dia es despisten les dues grans colles del món casteller”, ironitza.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,746
6,686

Darreres notícies