Dilluns, 22 Abril 2019

Igualada i Sitges, les altres places protagonistes del cap de setmana

L’intens cap de setmana ha deixat dues grans diades, les del Catllar i l’Arboç, que han estat de les més imporants del que portem de temporada, mentre que a Igualada i a Sitges s’han produït novetats interessants, en clau Sant Fèlix i en un nou pas endavant per la colla de l’Anoia.

Millor actuació dels Moixiganguers

   

 

Els Moixiganguers d’Igualada han brillat en la seva festa major anotant-se la millor actuació de la seva història, revalidant el 5de8 que van completar la temporada passada i coronant el seu primer pilar de 6 que portaven a plaça. Els morats han obert amb una segura torre de 8 folrada, la sisena de l’any, que ha servit per escalfar motors. En segona tanda ha arribat el punt culminant de la seva actuació encarant-se al seu castell sostre, el 5de8, que no ha ofert massa resistència fins a coronar els dos pollegons tot i s’ha treballat puntualment a la baixada. La catedral morada ha estat la primera en a la plaça que els ha vist néixer. Han completat el 4de8 i han intentat el pilar de 6 per primera vegada, que els  ha quedat en carregat.

Allà la Colla Joves Xiquets de Valls finalment no ha optat per la gamma extra, per la baixa d’un aixecador, però ha registrat la primera tripleta màgica del curs, amb el primer 4de9f descarregat de l’any, el 3de9f, després d’un intent desmuntat, el 5de8 i el pilar de 6 final. Tampoc ha arribat el castell de 9 dels Xiquets de Reus, que s’han acabat anotant la tripleta de 8, amb el 2de8f després d’un intent desmuntat. Dissabte es podrien plantejar el 3de9f a Cambrils

Primer 4de9f de l’any

A Sitges els Minyons de Terrassa també han descarregat el seu primer 4de9f de l’any, que els va quedar en desmuntat en la seva festa major. Han afegit el 3de9f -que també van completar dissabte a Palau de Plegamans- i un 3de8 amb l’agulla que podria pujar un pis més aquest dijous, a més del pilar de 6. Al seu costat, els Xicots de Vilafranca han repetit la clàssica de 8, que també van fer dissabte davant del seu local, mentre que la Jove de Sitges posava el llistó en el 5de7.

Manresa, també de festa major, ha vist els Tirallongues locals completar novament el 4de8 i el 2de7, finalment no han optat al primer 3de8 de l’any i en el seu lloc han fet el 7de7. Els Castellers de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova s’apuntaven castells de la gamma alta de 7.

D’aquest cap de setmana també cal destacar dues formacions; els Castellers de l’Alt Maresme repetint la seva millor actuació, amb el 5de7, el 3de7 i el 4de7 amb l’agulla i els Bous de la Bisbal, assolint el 3de7 per partida doble, divendres a la Juncosa i l’endemà a Vilafranca, on va fer la seva millor actuació amb la torre de 6 i el 3de6 aixecat per sota.

Podeu consultar totes les actuacions del cap de setmana en aquest enllaç:

Tots els castells del cap de setmana del 24 al 26 d’agost

 

   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió