La Colla Castellera de Madrid actuarà aquest dissabte per primera vegada a Catalunya

0
6.095 views

Es van presentar en públic a principis d’any i aquest dissabte a les 12h actuaran a la plaça Porxada de Granollers amb l’intenció d’anotar-se la millor actuació del seu curt historial

Josep Torreño

La Colla Castellera de Madrid, fundada aquest 2017, actuarà a Catalunya per primera vegada. És l’unica formació sorgida a l’Estat i el viatge d’aquest cap de setmana els genera molta il·lusió. D’una banda perquè “tenim moltes ganes de poder compartir plaça amb una altra colla” i per l’altre perquè “hi hà castellers que veuran els seus primers castells en directe, ja que fins ara només han participat en els nostres i no n’han vist mai”, diu Ferran De Batlle, l’excasteller dels Marrecs de Salt i ara cap de colla dels de Madrid.
Aquest dissabte al migdia portaran els seus castells a la plaça Porxada de Granollers en la vigília de la diada dels Xics. L’endemà participaran a les pinyes dels vallesans en la diada que comptarà amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sants. Una visita que no és casual perquè un dels fundadors de la colla madrilenya va ser component dels de Granollers.

3de6 de la Colla Castellera de Madrid

La colla de Madrid, que ja ha descarregat el 3de6 dues vegades, arriba amb la motivació de superar el seu sostre i completar una diada amb tres castells de 6. La intenció serà atacar els primers de la gamma alta; el 2de6 i el 3de6 amb l’agulla, i acompanyar-lo del 4de6, una actuació inèdita en el seu breu recorregut.

La colla ha près un posicionament apolític i tenim gent de totes les sensibilitats. Que no ens fiquem en política no vol dir que no reivindiquem l’origen català de la tradició

Granollers a banda, la valoració de la primera temporada és molt positiva per Ferran de Batlle hem aconseguit créixer, el nombre de castellers als assajos ha anat augmentant i hi hà molt bon ambient a la colla”.

La Colla Castellera de Madrid està formada per diversos catalans residents a la capital d’Espanya, alguns amb experiència castellera contrastada en colles com els mateixos Xics, els Marrecs de Salt o els Castellers de Vilafranca, però també per gent de Madrid o d’altres punts d’Espanya i fins i tot estrangers, que també s’han afegit en aquesta aventura.

Fer castells a Madrid

La fundació dels Gatos, com s’anomenen popularment, coincideix amb la tensió política entre Catalunya i l’Estat. Per de Batlle, ser els representants d’aquesta tradició -que en els darrers anys ha estat molt present en mobilitzacions independentistes- es viu amb normalitat a la capital espanyola “no hem percebut cap inconvenient en l’acollida de l’activitat castellera. Màxim alguna ocasió en la que algú s’ha mostrat poc disposat a col·laborar per ser una activitat de catalans” i afegeix que la colla “ha près un posicionament apolític, tenim gent de totes les sensibilitats”.

Al seu escut combinen la senyera amb els set estels de la constel·lació de l’osa major que apareixen a la bandera de la Comunitat de Madrid, mentre que la senyera també la llueixen brodada al dorsal de la camisa “que no ens fiquem en política no vol dir que no reivindiquem l’origen català de la tradició”.

Ferran De Batlle, al centre de la imatge (foto: C.C Madrid)

Més informació: http://elmoncasteller.cat/madrid-tambe-fa-castells/ 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here