La Colla Vella torna de Sicília anotant-se els primers castells de 8 de l’any

0
1.742 views

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tornat molt satisfeta del viatge a Sicília, on ha estat actuant del 6 al 12 de març al festival folcklòric “Mandorlo in Fiore” d’Agrigento. La gira dels rosats també els ha portat a la ciutat de Palerm, que enguany ostenta la capitalitat de la Cultura Italiana. Els vallencs han registrat un bon grapat de castells, realitzant gairebé tota la gamma de 7, a més de les primeres construccions de 8 i un pilar de 6.

El president de la Colla Vella, Albert Pedret, ha valorat aquest viatge molt positivament, on a banda del nivell assolit ha destacat a elmoncasteller.cat el paper dels d’ambaixadors de la tradició i del país al costat d’altres cultures d’arreu del món. Pedret diu que han tingut molt bona acollida i que “per allà on pasàvem, inclús sense fer castells la gent ens aplaudia i ens admirava, els ha fascinat la nostra cultura i els valors del fet casteller.”

Per Agrigent les actuacions i cercaviles han estat seguides per milers de persones, on divendres van estrenar el 4de8. L’endemà repetien el carro gros, aquesta vegada a Palerm on van ser rebuts per l’alcalde. Durant una cercavila van completar el primer 3de8 de l’any per qualsevol colla, a més del 9de7, i el 2de7 davant l’ajuntament, així com diversos pilars.

4de8 de la Colla Vella a Palerm

Els rosats també van aixecar un pilar de 5 en un lloc emblemàtic com és l’Scala dei Turchi, una paret rocosa situada en una de les platges més importants d’Itàlia, diversos mitjans de comunicació se’n feien ressò i les oficines de Turisme locals han difòs l’imatge a les seves xarxes socials.

El mateix dissabte, ja a Agrigento, van compartir actuació els costalers de Sant Calogero i la seva banda de timbals. Els vallencs van agermanar-se amb aquesta entitat que ja ha mostrat interès per presenciar la diada vallenca de Santa Úrsula en directe. Aquesta vegada repetien el 4de8 a més del 4de7 amb el pilar i un 3de7 per baix que va emocionar el públic del festival.

Pilar a l’Scala de Turchi

Ja en diumenge la Colla Vella completava el primer pilar de 6 de l’any durant l’última cercavila del festival, a més de castells de de la gamma alta de 7, dos castells de 7 simultanis i diversos pilars, un d’ells demanant la llibertat dels presos polítics desplegant una banderola de l’ANC, mostrant des de Sicília el seu suport a la manifestació que se celebrava a Barcelona.  A la tarda es van dirigir a la Vall dels Temples per actuar en la cloenda del festival, on van completar el 3de8 i un pilar de 5 amb el conjunt arqueològic de fons, que data del 580 a.C.

Una darrera actuació que va estar precedida per l’anèctoda protagonitzada per una bandera espanyola situada a l’escenari principal, juntament amb les banderes dels països d’orígen d’altres grups que també participaven al festival. Per les xarxes va circular el rumor que els vallencs no actuarien fins que no la retiressin i alguns mitjans de comunicació catalans van publicar una notícia en aquest sentit, tot i que després van ratificar retirant-la. El president dels rosats, Albert Pedret, treu ferro i explica que va ser una errada de l’organització, ja que havien pactat que la colla se representaria amb el seu propi estandart, on apareix l’escut de la colla, la ciutat de Valls i la senyera catalana.

Aquest periple de 6 dies per Sicília ha estat un bon punt d’inici de temporada pels vallencs, que els ha permès avançar terminis en les construccions de 8 o el pilar de 6. Més enllà del balanç casteller, el president ha destacat l’intensitat al Festival, amb moltes actuacions i cercaviles, però deixant un bon regust de boca a l’expedició formada per 250 castellers en un viatge que també els ha servit per conviure plegats durant uns dies.

3de8 de la Colla Vella davant del Temple de la Concòrdia d’Agrigento

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here