La diada de Corpus a Cornellà se salda amb dos castells de 9

0

Josep Torreño

La temperatura marcava només 29 graus quan s’ha iniciat la diada de Corpus a Cornellà, que ha acabat saldant-se amb dos 3de9f com a castells més importants. Els Minyons però, no han tingut el dia amb el 4de9f.
Escàs públic que ha aprofitat el poc refugi a l’ombra a la plaça de l’Església, mentre que les colles, especialment les convidades, tampoc arrossegaven un bon nombre de camises. L’ajuda per atacar els castells de 9 ha estat necessària.

El primer castell de la matinal ha anat a càrrec dels locals Castellers de Cornellà amb un 5de7 apamat que han descarregat sense massa problemes. No han pogut presentar ni la primera torre de 7 ni el 3de7 aixecat per sota de l’any i finalment han sumat el 4 i 3de7 amb aquella ressignació per no poder sumar alguna cosa més important.

Els Minyons de Terrassa s’havien proposat anotar-se la primera tripleta màgica de l’any. Per això d’entrada s’han decantat per un 3de9f força solvent, tot i algun bellugueig la part baixa sense massa importància. Ara bé, els primers atacs del curs sobre el 4de9f s’han convertit en un mal de cap pels malves. En primera instància el castell ha tirat amunt sense gaire convenciment i amb unes mides que de seguida es mostraven incòmodes especialment en l’encaix de segons i terços. Coincidint amb l’entrada dels dosos han decidit desmuntar-lo. I han fet bé perquè una sotregada al pis de quarts gairebé s’emporta el castell.
En segon torn el 4de9f s’ha presentat amb millors mides però tot just quan entrava el pis de sisens han perdut la construcció, que ha acabat cedint pel pis de quints sense previ avís. Primera ensopegada de l’any pels de Nani Matas quan tot just fa 1 any també ho feien amb aquesta construcció coronant-la a la plaça Sant Jaume de Barcelona.
Els de Terrassa s’han decantat per un plàcid 5de8, que apunta maneres per, suposadament, veure’l amb un pis més en la seva festa major. En ronda de pilars s’han exhibit amb un gran pilar de 6 que han completat a plaer.

El 3de9f ha estat el castell més destacat d’uns Capgrossos de Mataró que el segueixen dominant tant bé com ja ho feien la temporada passada. El d’avui ha tingut una execució força bona, potser un pèl nerviós durant l’aleta però controlat amb confiança i sense patiments fins a descarregar. Ja és el tercer consecutiu de l’any, i tots en aquest mes de juny. A més el d’avui ha servit per fer debutar canalla al pis de dosos.
Inicialment s’han apuntat un fàcil 4de8 que necessita pujar aviat damunt d’un folre, possiblement en el compromís de Vilassar de la setmana vinent. La novetat del dia, el 7de8, l’han deixada per la tercera ronda, i tampoc ha estat cap secret pels de la camisa blava.
Bona actuació dels de Cugat Comas, registrant aquest castell de 9 en el seu debut a la festa major de Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.