Diumenge, 19 Maig 2019

La Jove corona el 3de10fm a Santa Tecla

Portes enfora no estava gaire definit el programa de la Jove de Tarragona per aquesta Santa Tecla i ha acabat sorprenent a tothom anunciant el 3de10fm. Feia un any que no el portaven a plaça i l’han vist tan clar que l’han escollit per obrir la seva actuació. El castell ha pujat estret de mides i no ha parat de remenar de quarts en amunt. El folre i les manilles s’han exhibit, com sempre impecables pels de la camisa lila, però el tronc no ha acabat de tenir-lo mai sota control. S’ha fet l’aleta amb suficiència però s’ha acabat trencant a nivell de setens quan sortia l’aixecador.

Malgrat la llenya els liles han celebrat l’aleta del castell de 10, convertint-se en la tercera colla que com a mínim el carrega aquest 2018. Amb aquesta eufòria controlada han encarat el 4de9f i agulla en segona ronda, però amb sisens col·locats els petits no l’han vist bé i s’han fet enrere. L’estructura, massa tancada, hauria presentat massa batalla. Per refer-se han utilitzat la carta del 9de8, amb un punt de nervi que els ha acompanyat tota l’execució. Tot seguit han ensopegat desmuntant el 4de9f, quan ja el tenien gairebé coronat. La Jove no ha acabat bé la diada, en aquesta ocasió deixant el pilar de 8, que se’ls ha resistit quan ja baixava l’enxaneta.

   

Primer castell de 9 descarregat de l’any

Avui els Xiquets de Tarragona, malgrat suar molt la camisa, han demostrat per fi a plaça els resultats dels bons assajos. D’entrada han completat el 5de8, tot i que molt treballat, i després d’un intent desmuntat on la canalla no ho ha vist clar. Era important recuperar-lo tot just una setmana després que els caigués a la baixada i que des de Sant Magí no l’aconseguien descarregar. Un bon presagi de cara a l’atac sobre el 3de9 amb folre, que ha arribat en segona ronda. El 3 no ha parat de bellugar i l’han coronat amb dificultats, però a partir de l’aleta se l’han cregut, no ha perdut les mides i s’ha pogut defensar amb molt d’orgull per descarregar el primer castell de 9 de la temporada.
Amb la colla ja superant el pitjor del dia, han optat per un 4de9f força nerviós, i que amb dosos col·locats els petits s’han fet enrere. En el seu lloc han completat un 4de8 de tràmit. Signes de recuperació pels matalassers que agafen aire en una temporada complicada.

Clàssica de 8 que sap a poc

Amb baixes destacades al tronc, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau s’ha anotat una clàssica de 8 més. Ho han fet gairebé sense despentinar-se, malgrat els seus castells introdueixin canvis obligats als troncs. Han obert amb un magnífic 3de8 per continuar amb el 2de7, on la canalla s’ha revolucionat a la sortida tot i que no els ha perjudicat gaire. Per tancar la seva actuació han mostrat un excel·lent 4de8.
Malgrat les baixes fer aquesta actuació era molt important pels de la camisa verda i les seves cares d’alegria ho deien tot. Llàstima de les lesions que han evitat fer una actuació superior.

Sense 2de7

L’actuació dels Xiquets del Serrallo ha estat marcada per l’intent del 2de7. Han arrencat bé anotant-se el 5de7 d’entrada, però en segona tanda la torre els ha quedat en intent amb l’enxaneta a punt de coronar l’estructura. La llenya els ha condicionat i han acabat signant el 3 i el 4de7, lents però efectius.

   

TWITTER

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

2.764 Seguidors
Segueix

Columna

Opinió