La Jove de Vilafranca actuarà a la festa major encara que sigui fent castells de 6

3

Hill: “L’acarnissament cap a la Jove no és normal, rasca l’odi, tothom ens tracta com si fóssim una pinyata i crec que no hi ha dret”

Josep Torreño

Albert Hill, cap de colla de la Jove de Vilafranca, ha aclarit a elmoncasteller la seva posició davant les paraules dels administradors de la festa major, que dimarts asseguraven que era la mateixa colla la que s’havia marcat “una certa qualitat castellera” per actuar en les diades del 29 i 31 si feien castells de 7 en un termini per aconseguir-los fins al mes de maig. El cap de la Colla Jove diu que la intenció és assolir o preparar castells de 7 durant el juny o juliol, i si cal, estrenar-los a la festa major. Això és, segons Hill, el que va traslladar als administradors i assegura que aquests s’han equivocat o “ho van entendre malament”.

Hill treu ferro a aquest assumpte i afegeix que els castells de 7 són “una auto imposició” per engrescar a la seva gent “però a la festa major podem participar amb castells de 6. Això ho decidim nosaltres, ningú no ens ha imposat res i l’última paraula la té la colla”.

Per la seva banda l’administrador Andreu Retamal diu que el que es va explicar a la roda de premsa del passat dimarts és el que va sortir de la reunió del Consell de la festa major amb la participació del grup de treball de les colles castelleres i els falcons.

Totes dues parts es reuniran després de Setmana Santa per aclararir la situació.

“Tothom ens tracta com si fóssim una pinyata”

El cap de colla de la Jove recorda que l’any passat van decidir no actuar a la festa major de Vilafranca perquè no tenien ni castells de 6 “però ara sí”, i ha aprofitat per denunciar el tractament negatiu que rep la Jove afirmant que hi ha “rancor i odi” cap a la colla. “El que feien els verds amb els Xicots, els Xicots ara ens ho fan a nosaltres”. “O que s’ho facin mirar, (en relació als verds) de moment nosaltres hem sortit i ningú no ens ha xiulat a plaça, serà per algo, sinó no els xiularien.” Hill també es queixa que no han rebut cap felicitació per part de l’Ajuntament vilafranquí pels seus castells de 6 a Extremadura “és el mínim que podrien fer! Com si fóssim uns empestats… Com a mínim un tuit o una menció”. 

Per part d’Hill no amaga que li agradaria sortir a la festa major amb castells de 7 però lamenta que “amb tot el que ens estan tirant a sobre ningú ens ajuda. A Madrid hi ha la caverna lechera, a Vilafranca tenim la caverna vinagrera. L’acarnissament no és normal, rasca l’odi, tothom ens tracta com si fóssim una pinyata i crec que no hi ha dret”. El cap de colla diu aquestes paraules en relació a l’acusació de manca de seguretat a la pinya pel 3de6 carregat diumenge a Igualada i afegeix que “tothom cau i no passa res, però el que passa aquí no és normal”. 

Malgrat tot, Albert Hill diu que des de la Jove no deixaran de lluitar, però subratlla que tot plegat no els ajuda a l’hora de captar gent nova a l’entitat.

3 COMENTARIS

  1. Personalment penso que en la situació actual de la Jove de Vilafranca el que cal es molta reflexió i feina de portes en dins de la Colla i sense involucrar-se en polèmiques que no serviran per a res.

  2. Si el diari es diu món casteller, no hauria ni d’aparèixer cap noticia sobre aquesta pseudo colla d’arreplegats, com a molt si tinguéssiu una secció de successos.

  3. Així es reacciona, Colla Jove Xiquets de Vilafranca. Amb coratge.

    L’Esperit Casteller desconeix de desigualtats i tonteries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here