Dijous, 23 Maig 2019

La Jove de Vilafranca fa “un pas al costat” i no actuarà a la seva festa major

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha enviat una nota de premsa comunicant que no actuarà a les diades castelleres de la festa major de Vilafranca dels dies 29 i 31 d’agost. Actualment la colla no atrevessa un bon moment i creu convenient fer un pas al costat degut a la seva manca de niell tècnic per participar “plenament i dignament a la festa gran de la vila”.

La Junta es va donar un termini de temps fins a la Diada de Cal Peitabí, del passat 16 de juliol, per comprovar si, tècnicament, durant els mesos de maig i juny, s’assolia una millora que permetés afrontar els castells de 7 a les sortides d’agost i, també, per Festa Major. Atès que aquesta recuperació tècnica no s’ha produït, sinó al contrari, la Junta va comunicar als administradors que declinava a participar a les diades de Festa Major 2016, limitant la presència de camises blau cel a l’entrada a ofici del dia 30 d’agost, l’ofrena a Sant Fèlix durant l’Ofici i el posterior pilar al monument Als castellers.”

   

Així mateix, la colla afrontarà, durant les properes setmanes, una important reorganització interna per poder recuperar el nivell tècnic i el nombre de castellers. S’està treballant ja en aquesta reorganització i totes les novetats s’aniran comunicant oportunament. Aquest fet implicarà haver d’anul·lar alguns compromisos fins que no es recuperin les condicions tècniques per actuar a plaça. Recordem que la colla, el seu primer any d’existència, a l’agost de 2011, ja va assolir la clàssica de 7 i l’any 2012 va fer més de quaranta castells de 7 i 7 i mig, essent el seu màxim castell la torre de 7 descarregada en tres ocasions l’any 2014. En el que portem de temporada, no ha pogut intentar els castells de 7 i ben just ha assolit uns pocs castells de 6.

La Jove, doncs, segueix amb la seva activitat habitual i els seus assajos generals són els dimecres a les 21:30 h i els divendres a les 22 h, al seu local, Cal Peitabí (C/ Amàlia Soler, 8). Els de canalla es fan els dimecres a les 20 h i els divendres a les 20:30 h. La Colla convida a tothom a participar als seus assajos i aprofitar l’oportunitat de fer castells.

   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió