Dilluns, 22 Abril 2019

La nit de les 4 torres de 8 als assajos previs de Sant Fèlix

El 2 o torre de 8 sense folre s’ha convertit en el gran protagonista de la temporada i està cridat a ser un dels grans castells del Sant Fèlix del pròxim dijous. Dues formacions, les dels Xiquets de Valls, ja l’han completat a plaça aquest curs, en dues ocasions cadascuna, mentre que els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa volen estrenar-lo el dia 30.
Ahir a la nit totes quatre, en els seus respectius assajos, van descarregar aquesta construcció a l’interior de la xarxa (els verds també ho van fer en l’assaig del passat dimecres), notícia que va escampar-se com la pólvora des dels locals de les colles a mida que anaven succeïnt.

A Vilafranca la gent ja es frega les mans amb la possibilitat que per primera vegada es vegi, com a mínim, intentar la torre o 2 de vuit sense folre de la mà de les 4 colles protagonistes. Fins el moment, només en quatre diades s’ha vist la torre de 8 a càrrec de dues colles diferents; carregada per la Colla Vella i els Verds al Concurs de 2004 i Sant Fèlix del 2015, completada pels Verds i carregada per la Colla Joves en el Sant Fèlix 2017, i carregada per les dues colles vallenques en la diada de Santa Úrsula, també del 2017.

   

 

2de8sf a l’assaig d’aquest divendres per part de la Colla Joves

La primera vegada que es va completar la torre de 8 sense folre en un assaig va ser a Cal Figarot, fa dos anys, com a preparatiu del Concurs de Castells del 2016. Poques setmanes després els Minyons de Terrassa -l’única colla que la té pendent d’assolir- també la van descarregar a l’assaig i amb la d’ahir ja és la tercera.
A Valls, des de l’any passat la Colla Joves ja l’ha completat en unes 11 ocasions, mentre que la Colla Vella, especialment des d’aquesta temporada, també ho ha fet en diverses ocasions.

Fora de l’estructura de la xarxa, el gran invent introduït pels Bordegassos de Vilanova a mitjans dels anys 90, incialment per assajar els grans pilars, ningú se l’ha plantejat fer-la sencera. Els Verds, en un assaig previ de la diada de Tots Sants del 2010, van col·locar l’aixecador pocs dies abans de descarregar la primera torre de 8 sense folre de la història.

Una prova de torre de 8 sense folre dels Castellers de Vilafranca durant un assaig previ de Tots Sants del 2010

 

   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió