Les diades que has de marcar en vermell al calendari del mes de juny

Des de Sant Quintí fins a Valls, passant pel Vendrell, Mataró, Sabadell, Reus, Tarragona o Gràcia. Un grapat de diades que faran pujar la temperatura del nivell casteller en el mes que ens portarà l’estiu. Aquestes son les jornades del nostre recull amb el més interessant del mes de juny.

Sant Quintí, Mataró i la Selva del Camp

   

Campus Joan Amades de Cultura Popular | 3 de juny a les 18h

Sant Quintí de Mediona va ser el 2016 l’escenari del primer gamma extra, el més matiner dels que s’han assolit mai gràcies a la torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. Aquest dissabte se celebra la segona diada d’un Campus Joan Amades que combina castells i altres elements de la cultura popular. Els verds no repetiran la torre de 9 però igualment serà una diada a tenir en compte, també pel que puguin fer els Castellers de Berga.

Festa major de la Selva del Camp | 4 de juny a les 18h

Plaça tradicional amb colles tradicionals a la Selva del Camp, cita per diumenge que tancarà aquest cap de setmana. Hi veurem la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i de Reus, tres formacions que han arrancat l’any amb molt bon peu. La Vella va registrar la tripleta màgica el 2016 i enguany de ben segur que com a mínim, voldran repetir, a més de la gamma alta de 8 dels tarragonins i reusencs.

Aniversari dels Capgrossos de Mataró | 4 de juny a les 12h

Una altra de les actuacions destacades d’aquest inici de mes i que servirà com a prova de foc per uns Capgrossos que volen celebrar l’aniversari amb el primer o primers castells de 9. La tripleta màgica de l’any passat va deixar el llistó molt alt en aquesta cita i els de Cugat Comas treballaran fins l’ultim moment per reeditar-la. També hi actuaran els Marrecs de Salt, que podrien repetir la tripleta de 8 i els Castellers de Sants, amb mateixes intencions.

Valls, l’Arboç, Sabadell i Berga

Diada del Pati a Valls | 10 de juny a les 18h

La Colla Joves celebra la diada del Pati amb a 4 formacions convidades, entre elles, els Castellers de Vilafranca. Serà  la primera vegada en els 69 anys d’història dels vilafranquins que participaran a Valls en una actuació pròpiament dita i allà podrien plantejar-se els primers castells de la gamma extra. La colla amfitriona podria debutar amb els castells de 9, mentre que la resta de colles, Nens del Vendrell, Castellers de Barcelona i Moixiganguers d’Igualada també hi voldran fer un gran paper.

Aniversari dels Minyons de l’Arboç | 10 de juny a les 18h

A l’Arboç estaran d’aniversari i ho faran amb un cartell habitual els ultims anys, amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Bordegassos de Vilanova i els Minyons locals. Una oportunitat per què els rosats posin a punt els castells per Sant Joan, qui sap si pel retrobament amb els 8 pisos dels de Vilanova i els de 7 pels de casa.

Aniversari dels Castellers de Sabadell | 10 i 11 de juny

Doble actuació per celebrar l’aniversari dels saballuts. Dissabte a la tarda a la plaça del Dr. Robert amb colles de 9 com els Xicots de Vilafranca i els Xiquets de Reus, mentre que l’endemà a la plaça del Mercat, al migdia, ho faran al costat dels Castellers de Sant Cugat, Terrassa i Sant Pere i Sant Pau.

Quatre fuets a Berga | 11 de juny a les 12h

Ja s’ha fet un forat destacat en l’agenda castellera del juny una diada que aplegarà un cartell de luxe a la Plaça de Sant Pere de Berga. Minyons de Terrassa, Capgrossos de Mataró, Bordegassos de Vilanova i Castellers de Berga compartiran actuació a pocs dies que la Patum ompli de música i foc els carrers de la ciutat. Castells de qualitat assegurats.

Cornellà, Reus i Barcelona

Sant Pere a Reus | 17 de juny a les 18h

Els Castellers de la Vila de Gràcia és una de les formacions habituals a la diada de Sant Pere de Reus, on hi ha portat bona part del seu millor repertori, mentre que pels de casa, els Xiquets de Reus, podrien buscar el primer castell de 9 de l’any. La tercera colla seran uns Castellers de Sant Cugat que mostren molt bones maneres en aquest inici de temporada.

Corpus a Cornellà | 18 de juny a les 12h

Una altra típica del calendari i que ha vist diverses construccions de 9 pisos, els que podrien posar enguany els Minyons de Terrassa i, qui sap, si també els Capgrossos de Mataró, que s’estrenen a la jornada. Pels de casa, els Castellers de Cornellà sempre és una cita important i de ben segur que hi voldran fer una passa més.

Aniversari dels Castellers de Barcelona | 18 de juny a les 12h

Els barcelonins, una de les colles més antigues del panorama, celebraran l’aniversari a la Plaça de Sant Jaume amb un cartell interessant format pels Castellers de Sabadell, que el 2016 van intentar el primer castell de 9 de l’any, i la novetat dels Xiquets de Tarragona. Els amfitrions podrien buscar el castell de 9, objectiu que podrien marcar-se també els saballuts i qui sap si també s’hi animaran els matalassers.

Sant Joan a Valls i Tarragona

23 i 24 de juny a Valls | Nit de Completes i Sant Joan (22.30h i 12h)

Tot bon aficionat dels castells sap que la plaça del Blat de Valls és d’obligada parada per a veure i viure bons castells. La Nit de Completes, el 23 a la nit, i l’endemà al migdia, les dues colles dels Xiquets de Valls faran vibrar la plaça en les primeres cites de l’any a l’anomenat KM0 dels castells. Gamma extra i castells de 9 assegurats, així com passió i rivalitat castellera.

24 de juny a Tarragona | 19.30h

I de la primera cita de l’any a la plaça del Blat, a la primera a la de la Font de Tarragona. Diada amb les quatre colles de la ciutat, que servirà per veure construccions de gran nivell.

25 de juny a Gràcia | A les 12h

I per tancar aquest repàs del més destacat de juny, la festa major del Camp d’en Grassot de Barcelona acollirà la diada al Passeig de Sant Joan amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Minyons de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova, també recomenada per aquells que vulguin veure bons castells a la capital del país.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,745
6,686

Darreres notícies