Dijous, 23 Maig 2019

Les quatre colles de Tarragona culminen els pilars caminant

Tarragona ha vist com les quatre colles castelleres han tornat a completar els tradicionals pilars caminant per tercer any consecutiu. Han traçat els més de 400 metres que separen el recorregut, que va des de la plaça de les Cols, primer pujant i baixant l’espadat per les escales de la Catedral, després encarant el carrer Major, passant per la Baixada de la Misericòrdia i finalment travessant tota la plaça de la Font.

   

Cal remarcar especialment l’èxit dels Xiquets del Serrallo, que ja fa 23 edicions consecutives que completen el pilar caminat. En el d’enguany han invertit 10 minuts i 43 segons i en aquesta ocasió ha estat apadrinat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i en la seva culminació han mostrat una pancarta des del balcó de l’Ajuntament local reclamant la seva llibertat. Forcadell ha agraït el seu suport a través d’una piulada.

Els més ràpids

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha estat la formació més ràpida, invertint 6 minuts i 31 segons, amb canvi de baix inclòs. Ràpid també ha estat el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona realitzat amb 7 minuts, mentre que els Xiquets de Tarragona l’han completat per 33a ocasió en 8 minuts i 24 segons.

Abans dels pilars, les colles han realitzat l’actuació completant les dues rondes tradicionals. La Jove de Tarragona s’ha anotat el 3 i el 4de8, els Xiquets el 4de8 i el 2de7, 3de8 i 4de7 amb l’agulla pels de Sant Pere i Sant Pau, mentre que els Xiquets del Serrallo han completat el 3 i el 4de7.

   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió