L'exposició "Els Castells no són de Princeses" al Centre Cívic Pati Llimona

La fotògrafa Mireia Comas inaugura aquest dimecres 29 de novembre al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona la seva primera exposició de fotografia “Els Castells no són de Princeses”. Es tracta d’una mostra de 76 fotografies que mitjançant la narrativa i la seva disposició volen representar els valors del lema casteller; “força, equilibri, valor i seny”, que Josep Anselm Clavé va escriure ara fa 150 anys en un vers dedicat als Xiquets de Valls. Uns valors que segons Comas també volen representar “la manera de ser i de fer del poble català”.

El treball de Mireia Comas, que en part s’ha materialitzat gràcies a una campanya de micromecenatge, és una tria de les fotografies que amb els anys ha capturat amb la seva càmera per diferents places castelleres del territori. “Són moments màgics i inoblidables, tant de victòries com de derrotes, d’alegries i de patiment. Fins i tot moments tant polèmics i virals com “El petó casteller”, que ha recorregut el planeta a través dels mitjans i de les xarxes socials no deixant indiferent a ningú”.

Per la dimensió del Pati Llimona de moment només es podrà veure una quarta part d’aquesta mostra però es completarà amb l’ajuda de la projecció de l’audiovisual que acompanya l’exposició.

Futures exposicions a Vilafranca i Terrassa

“Els Castells no són de Princeses” també s’exposarà a Vilafranca a partir del 8 de març, al Fòrum Berger Balaguer, i el 29 de juny a Terrassa, ja amb pràcticament la totalitat de les 76 fotografies. Un dels objectius d’aquesta exposició és que també traspassi fronteres “convertint-se en una plataforma per donar a conèixer al món sencer una terra, un país, la nostra Catalunya. En definitiva, una presentació no només d’una tradició”.

La inauguració d’aquest dijous 29 de novembre al Centre Cívic Pati Llimona es durà a terme a les 19.30 h i es podrà visitar fins el proper 13 de gener.

 

C.C. Pati Llimona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here