Mor Artur Forès “Arturet” als 93 anys, el casteller més veterà de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

0
1.653 views

Aquest dissabte ha mort als 93 anys Artur Forès, més conegut com l'”Arturet”, el casteller més veterà d’edat i de militància de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Forès va ser un dels primers castellers en acceptar la reorganització de la Vella el 1947.
Feia 70 anys que era casteller i habitualment ocupava la posició d’agulla fins el 1983, quan per motius de salut va haver de deixar de formar part de les pinyes dels castells.

L’entitat ha emès una nota on destaca que “ha estat un referent fonamental de compromís cap a l’entitat i vers molts membres de la Colla en l’àmbit personal.”

Un compromís amb que ja era molt habitual als anys 50 i 60 del segle passat, ja que al despatx de l’empresa de transports que regentava s’hi celebraven les reunions importants dels rosats, va donar a feina a molts castellers i fins i tot a la seva agència s’hi havien realitzat assajos quan la Vella no disposava de local.

L’any 1997 va rebre un homenatge amb els altres castellers en actiu que havien participat en la represa i que per tant portaven 50 anys com a castellers de la formació.

La Vella descriu l'”Arturet” com una persona carismàtica, extrovertida i ha agraït els 70 anys ininterromputs de “fidelitat i compromís a la teva Colla Vella dels Xiquets de Valls, la teva memòria és el nostre camí. Reposa en pau”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here