Sabadell celebra aquest dissabte la I Mostra castellera de Secundària

Més de 1200 alumnes de secundària de tota la ciutat han participat en aquest projecte socioeducatiu

Sabadell celebra aquest dissabte la I Mostra castellera de secundària, que representa el punt i final del projecte “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”. Es tracta d’una iniciativa de caire socioeducatiu i de promoció del fet casteller destinat als joves i  impulsada des dels Castellers de Sabadell. L’objectiu ha estat treballar una sèrie de valors i competències, aquestes d’àmbit social, emocional, cognitiu i de desenvolupament personal, amb el propòsit d’introduir l’activitat castellera com un nou model lúdic i educatiu no reglat.

El projecte ha tingut el suport del departament de Cultura de l’ajuntament local i dins el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat 2018. Entre d’altres, s’han realitzat diverses sessions-tallers dirigits als 5 espais joves de la ciutat i a tots els instituts de secundària de Sabadell, un total de 13.

   

“Fem pinya amb els joves” va arrencar el passat mes de març i culmina aquest dissabte 1 de desembre amb l’organització de la trobada de colles castelleres de secundària, on està previst que hi participin entre 400i 600 alumnes, a més de personal docent i membres de la colla local. La jornada tindrà el caràcter d’actuació castellera i de trobada/festa jove però en cap cas es tracta d’un Concurs, sinó una activitat d’esforç de superació personal. Aquesta mostra se celebrarà a la plaça de la Creu Alta i s’obrirà i es tancarà amb un castell a càrrec dels Castellers de Sabadell, mentre que l’actuació dels alumnes de secundària arrencarà a partir de 2/4 d’11 del matí. La mostra estarà presentada per la periodista Elisabet Carnicé.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,740
6,687

Darreres notícies