Sant Jordi portarà el primer castell de 9?

La prèvia del cap de setmana


L’ambient casteller es prepara per encetar la temporada coincidint amb la diada de Sant Jordi. Aquest cap de setmana llarg d’actuacions presenta diversos punts d’interès on es podrien registrar els primers castells de la gamma alta de 8 i, fins i tot, el primer castell de 9 del curs.

Dia del Graller 

   

Vilafranca celebra els actes principals del Dia del Graller i com és de costum el diumenge  els Verds hi actuaran en solitari. Els de Toni Bach estrenarien la torre de 8 amb folre i no es descarten el 3de9 si l’assaig de divendres dóna garanties. L’any passat ja se’l van apuntar en aquest escenari a principis d’abril. En cartera també portaran el 4de8 i dos castells més, el 9de7 i el 3de7 per sota i s’acomiadarien amb el pilar de 6.

Sant Jordi a Sitges 

Qui també pot fer una passa més és la Colla Vella dels Xiquets de Valls en la diada de Sant Jordi a Sitges. Els rosats podrien estrenar el 2de8f o el 5de8, o tots dos, a més de portar en cartera els dos castells bàsics de 8 i el pilar de 6. Per la seva banda els Castellers de Sants volen estrenar el 3de8 i anotar-se la primera clàssica de 8, mentre que la colla amfitriona, la Jove de Sitges, podria ajuntar el 3 i el 4de7 amb possibilitats que el tercer castell sigui el 4de7 amb l’agulla.

Aniversari dels Moixiganguers

Els Moixiganguers d’Igualada arriben al seu aniversari amb una clàssica de 8 al sarró i la intenció dels de l’Anoia serà com a mínim, repetir-la aquest diumenge. Ara bé, no descarten el primer 2de8f del curs, castell que han estrenat els dos anys anteriors en aquesta mateixa cita, amb la possibilitat de convertir-se en la tripleta de 8 més matinera dels morats. Al seu costat, els Castellers de Sant Cugat apostaran per segona setmana consecutiva pel 3 i el 4de8, a més d’una tercera construcció de la gamma alta de 7. Els mateixos plans dels Castellers de la Vila de Gràcia, que en aquest cas presentarien la novetat del 3de8.

Sant Jordi a Badia

A Badia els Castellers de Sabadell ténen intencions d’estrenar el 3de8 i ajuntar-lo amb el 4de8 i el 2de7 que la passada setmana van portar a Tarragona. Compartiran plaça amb els Marrecs de Salt, que amb baixes destacades voldrien repetir el 3de8 tot i que dependrà dels canvis al tronc, així com en el 2de7. Per últim, els Castellers de Caldes es mouran en els castells de 6.

Dilluns 23 d’abril

Tarragona

A Tarragona Sant Jordi és sinònim de castells i per primera vegada aquesta temporada coincidiran les 4 colles de la ciutat sota el format de diada a l’antiga. La Colla Jove apostarà pel doblet de castells de 8 bàsics que acompanyaran amb el 9de7. Els Xiquets podrien estrenar el 2de7 com a construcció més destacada, mentre que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo volen passejar els castells de 7.

Terrassa

Les dues colles locals de Terrassa es citaran a la Plaça Vella. Pels Minyons serà la primera jornada on es plantegin tres castells de 8, els dos bàsics i l’estrena del 2 o del 7de8. Els Castellers portaran en cartera el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla i el tercer castell podria ser el 7de7.

Mataró

Per últim els Capgrossos actuaran en solitari a Mataró amb la intenció d’estrenar el 3de8 i repetir el 4de8, el 2de7 i el 4de7 amb l’agulla.

Podeu consultar la resta d’actuacions del cap de setmana en aquest enllaç.

L’agenda castellera del 21 al 23 d’abril


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió