Signat el conveni entre la Coordinadora, CCMA i la XAL per la difusió audiovisual de la temporada castellera 2018

Es posarà en marxa una nova plataforma de distribució de continguts audiovisuals, XALA!, dedicada a la difusió en directe i sota demanda de tots els continguts castellers


L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm ha acollit aquest migdia l’act de la signatura de l’acord entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) per a la difusió audiovisual de la temporada castellera d’enguany. L’acord inclou la cessió de la CCCC a la XAL i a la CCMA, amb caràcter d’exclusiva i per a tot el món, els drets per a l’enregistrament i l’emissió de les diades castelleres més destacades de la temporada, amb voluntat d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu.

La vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha dit que, entre d’altres, els espectadors de TVC podran gaudir de sis diades castelleres, de les quals se’n faran resums d’una hora. Mentre, el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, ha declarat que en total seran 32 diades es podran veure en servei públic per les TDT.
La presidenta de la CCCC, Inés Solé, en representació del col·lectiu de les colles castelleres associades, ha destacat l’aposta de la CCMA i la XAL per ser un altaveu d’una part de la cultura catalana molt important. “Ens sentim enormement contents perquè crec que en aquest temps hem entès que la suma d’esforços només porta a la consecució d’èxits i avui el que signem és un èxit de moltes negociacions”, ha recalcat.

   

La presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha recalcat que “es posa sobre la taula que els drets són de les colles, que hi ha una gestió col·lectiva d’aquests drets que ens porta fruits i èxits, i sobretot poder gaudir de la millor programació televisiva i de ràdio envers el món dels castells”.

Llorach ha ressaltat que fan “difusió i promoció de la cultura del país i les colles castelleres formen part de l’ADN i de la cultura del país”. Ha recalcat que han unit els esforços de la XAL i la CCMA i fan “eficiència dels pocs recursos públics que hi ha el país”. En aquest context, ha dit que els espectadors de TVC podran gaudir de sis diades castelleres (Les Santes de Mataró, la de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès, Santa Tecla de Tarragona, Santa Úrsula de Valls, la de Tots Sants de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa) i el concurs de Castells de Tarragona del 7 l’octubre. Això es podrà veure a TVC amb resums de gairebé d’una hora. També emetran 22 programes de resums pel 3/24 i retorna el programa ‘Quarts de nou’, a més del 3 Rondes de Catalunya Informació.

Per la seva part, Pena ha declarat que en total seran 32 diades es podran veure en servei públic per les TDT, de les quals, quatre d’elles s’emetran multilingües en anglès i castellà “amb un objectiu claríssim de mercat internacional”. Pena ha manifestat que és un gran esforç per a ells amb una inversió de més de 600.000 euros i ha dit que posaran tots els mitjans perquè la gent “pugui gaudir i entenre el fet casteller”.

‘XALA!’

A més, amb l’objectiu d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu del món, es posarà en marxa una nova plataforma de distribució de continguts audiovisuals, XALA!, dedicada a la difusió en directe i sota demanda de tots els continguts castellers.


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió