Suport casteller als dos regidors detinguts de la CUP de Reus acusats d”incitació a l’odi”

Diverses formacions i personalitats del món casteller d’arreu del país fan costat als dos regidors de la CUP de Reus, Marta Llorens i Oriol Ciurana, detinguts aquest dimecres. Ciurana és membre històric dels Xiquets de Reus, on va ocupar el càrrec de co-cap de colla de l’entitat castellera des del 2014 fins el 2016.

Aquest migdia els Mossos d’Esquadra han detingut els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament de Reus, que es van negar a anar a declarar dues vegades davant el jutge arran de les mobilitzacions de l’1-O, segons han confirmat els Mossos. A un quart d’una dos agents de paisà han entrat a l’Ajuntament, s’han identificat, han detingut els dos edils i han sortit per una porta del darrere, segons fonts de la CUP. En el moment de la detenció a la plaça de l’Ajuntament hi havia una nova concentració dels ‘avis de Reus’ reclamant la llibertat dels polítics empresonats. Els dos detinguts es troben a la comissaria dels Mossos de Reus, a l’espera de la seva declaració davant el jutge, demà dijous a les 9 del matí.
La CUP ha lamentat que els Mossos d’Esquadra hagin detingut els dos edils quan la jutgessa té previst prendre’ls declaració demà dijous a les 9 del matí.

   

A través del Twitter els Xiquets de Reus han remarcat que exercir el dret bàsic de la llibertat d’expressió i a manifestar-se “no és pot considerar sota cap supòsit ni delicte ni motiu d’acusació. Tot el nostre suport a la Marta Llorens i l’Oriol Ciurana”. Moltes colles i castellers també han fet costat als dos regidors en aquesta xarxa social.

 

 

 

1 COMENTARI

  1. El 155 ha fet que els catalans sigueu masoquistes per decret. Ara ja sabeu que heu d’alabar al senyor uniformat per llei i agrair-li, els seus pals, als ciutadans que volien votar. Ja saps que diuen els majors quan t’obliguen a fer coses que no vols: “Qui t’estima el farà plorar”. I Aquesta gent deu ser molt afectuosa i ens estima molt. I, l’exemple, són les escletxes al cap d’alguns i la sang a algunes iaies. A una dona, mira si són amables que la tragueren agarrant-la pel coll i arrossegant-la per les escales on era. Amor del bo a simple vista. Per tal d’evitar-vos conflictes us han tret la Sixena. Ara ja podeu estar tranquils. Són amors o no són amors a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Darreres notícies

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,745
6,689