TAC12 estrenarà l’1 de maig un documental sobre el viatge de la Colla Vella a Sicília

0
3de8 de la Colla Vella davant del Temple de la Concòrdia d'Agrigento

Aquest dimarts 1 de maig TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, estrena el documental “Gemellaggio, Patrimonis Agermanats”, sorgit de la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al Festival Mandorlo in Fiore de la ciutat siciliana d’Agrigento.

El documental, dirigit pel periodista de TAC12 Àlex Alonso i Raquel Segura, de RSC Audiovisual, és una producció de TAC12 i la Xarxa de Comunicació Local. Repassa la participació de la Colla Vella en el 73 Festival Mandorlo in Fiore d’Agrigento, juntament amb una quinzena de representacions culturals més, totes elles declarades Patrimoni Immaterial de la UNESCO i provinents d’arreu del món.

En els 30 minuts de durada del documental, s’aprofundeix en els valors comuns que presenten aquestes expressions Patrimoni de la Humanitat, així com en la percepció que es té dels castells a l’exterior, en un moment en que els viatges internacionals de les colles castelleres són cada cop més freqüents.

“L’Altre Concurs de Castells” arriba a la gran final 

D’altra banda TAC12 emet aquest divendres a les 20.30h i les 22.30h la final de la segona edició del programa “L’Altre, Concurs de Castells”, que busca la colla que més sap del món casteller a través de tot un seguit de preguntes i respostes de cinc categories diferents. Després de cinc programes previs i dues semifinals, en els que han participat quinze colles del món casteller, la gran final la protagonitzen aquest divendres els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

La primera edició del programa, duta a terme la temporada 2017, va ser guanyada pels Xicots de Vilafranca, que van competir a la final amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Vilaseca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here