Terrassa, Reus, Sants i Berga, entre les places destacades del cap de setmana


El darrer cap de setmana de maig preveu estrenes destacades en diversos nivells, com el primer castell de 9 de l’any pels Minyons de Terrassa, el 5de8 dels Gausacs o el 3de8 amb l’agulla dels Verds o el 2de7 dels de Berga, entre d’altres, que expliquem a continuació.

Dissabte 26

   

Diada del Patrimoni a Terrassa | La diada del Patrimoni de Terrassa és sinònim de castells de 9 de color malva. Els Minyons arriben enguany a la cita amb el 2de8f i el 7de8 com a millors castells i aquest divendres a l’assaig volen enllestir la posada en escena de  fins a tres construccions que no descarten estrenar de cop: el 3de9f, el 5de8 (que finalment no van poder intentar diumenge passat a Sant Boi) i el 3de8 amb l’agulla. Els Castellers de Sabadell descarten la torre de 8 ja que comptaran amb alguna baixa i es decantaran per repetir la clàssica de 8, la mateixa actuació que es plantejaran els Castellers de Barcelona, que aquest cap de setmana tenen doble compromís. Com a preludi de la diada, els de Terrassa arribaran  amb el pilar caminant des de la Creu Gran  fins al conjunt monumental de la Seu d’Ègara, travessant el pont de Sant Pere.

El Pallol a Reus | La diada del Pallol farà coincidir per segona vegada les tres colles que el passat dissabte van actuar a la plaça de l’Oli de Valls. La intenció de la Colla Vella dels Xiquets de Valls serà donar continuïtat al 5de8 i el 4de8 amb el pilar, també treballen en d’altres possibilitats com el 3de8 amb el pilar a banda d’un possible castell de 9.
Els Xiquets de Tarragona volen tornar a repetir el 3 i el 4de8 -i millorar-ne l’execució-, a més del 5de7, mentre que els Xiquets de Reus podrien estrenar el 4de8 i completar la primera clàssica de 8 de l’any.

Firentitats a Sants | Qui també buscarà fer una passa més són els Castellers de Sant Cugat, amb la mirada posada en el 5de8 i assolir el més matiner de la colla. L’any passat no va arribar fins a la festa major, a inicis de juliol. La intenció serà acompanyar la catedral amb els dos bàsics de 8. Els amfitrions Castellers de Sants volen revalidar la tripleta de 8 d’ara fa 15 dies mentre posen a punt un 5de8 que ha d’arribar en les properes setmanes. La tercer colla en qüestió, els Castellers del Poble Sec, volen estrenar el 7de7, que dependrà del gruix de castellers que presentin, i en cartera tindran el 5de7 i els dos castells de 7 amb l’agulla.

Diada del local de la Jove | L’inici de temporada de la Colla Jove Xiquets de Tarragona està sent productiu a l’assaig però marcat per alguna baixa important que, per exemple, va trastocar els plans de diumenge passat a Manresa, on volien revalidar el 5de8. Els liles podrien repetir el 3 i el 4de8 a la diada del local. Allà els Nois de la Torre podrien tornar-hi amb el 3 i el 4de7 amb l’agulla que els està donant bons resultats mentre continuen treballant altres estructures, ja de cara a Sant Joan. Per últim els Brivalls de Cornudella i els Castellers de Tortosa portaran en cartera castells de la gamma alta de 6 depenent del nombre de camises que desplacin.

Diumenge 27

Quatre Fuets a Berga | Una de les actuacions més destacades del cap de setmana es durà a terme a Berga. Allà els Castellers de Vilafranca tornen a la Diada dels Quatre Fuets amb intencions de repetir el 3 i el 4de9 folrats, que ja van completar el 2011 i 2014 a la plaça de Sant Pere. Per diumenge, els de Toni Bach podrien oferir, a més, l’estrena del 3de8 amb l’agulla i acabar amb el pilar de 6. Per la seva part, l’objectiu dels Capgrossos de Mataró serà repetir l’actuació del passat diumenge a Gràcia, on van estrenar la torre de 8 folrada acompanyada del 3 i el 4de8. Els locals Castellers de Berga no s’estaran de res i preparen l’assalt més matiner de la colla sobre el 2de7, un dels grans èxits dels blaus i que no descarreguen des de fa gairebé 1 any. L’acompanyarien el 5de7 i el 7de7 amb el que podrien igualar el seu millor registre als Quatre Fuets.

Festa de la primavera a la Barceloneta | La Colla Joves Xiquets de Valls es desplaça diumenge a Barcelona amb intenció de superar els contratemps del Milà, on van ensopegar amb el 3de8 amb el pilar i el 4de8, només carregats. Els vermells estaran pendents de la gent que desplacin, i els castells de 8 bàsics podrien protagonitzar la seva actuació, a més del pilar de 6. Els Castellers de Barcelona, que la tarda abans haurà actuat a Terrassa, podrien estrenar la torre de 8 folrada i seguir rodant els bàsics de 8, mentre que els Encantats de Begues portaran castells de 6.

En aquest enllaç podeu consultar l’agenda amb aquestes i totes les actuacions previstes pel cap de setmana.

L’agenda castellera del 26 i 27 de maig


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió