Torn pel 5de8


El 2 o Torre de 8 i el 3de9 folrats són els castells sostre en el que portem de temporada i en el primer cap de setmana de maig s’hi podria afegir el 5de8. A més, diverses colles podrien estrenar les seves primeres construccions de 8 d’aquest curs, tot plegat en un cap de setmana intens amb diversos punts d’interès que repassem a continuació.

Dissabte 5 de maig

Homenatge a l’antiga colla de Gavà

Gavà homenatjarà aquest dissabte els Xiquets de l’Eramprunyà amb motiu dels 70 anys de la seva fundació, una colla amb arrels vallenques fundada per la històrica família dels Batet. Dissabte la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que torna a aquesta població del Llobregat gairebé 40 anys després, podria repetir el 2de8f i estrenar un possible 5de8. La intenció dels Castellers de Sants es anotar-se la segona clàssica de 8 que van estrenar a Sitges per Sant Jordi, la Jove de Sitges podria apostar pel 4de7 amb l’agulla i els locals Castellers de Gavà pels castells de 6.

Diada dels Cafès al Vendrell

   

També en dissabte, els Nens del Vendrell acullen la Diada dels Cafès, que en l’edició del 2012 els va suposar un punt d’injecció en la seva etapa més recent. Els de Pere Rovira portaran la torre de 7 i depenent de l’assaig d’aquesta nit podrien estrenar els primers castells de 8 del curs. Allà la Jove de Tarragona té la intenció d’anotar-se el que podria esdevenir el primer 5de8 de l’any i seguir rodant el 3 i el 4de8, mentre que els Castellers de Sant Pere i Sant Pau optaran a la gamma alta de 7 però sense descartar un castell de 8 o el pilar de 6.

Gràcia vol estrenar el 3de8

Al barri barceloní de La Salut, els Castellers de la Vila de Gràcia volen repetir el 4de8 i estrenar el 3de8, mentre que els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Terrassa tindrien en cartera castells de la gamma alta de 7 com el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla.

Diumenge 6 de maig

Colla Joves i Capgrossos, a Figueres

Ja en diumenge, a Figueres, els Capgrossos de Mataró voldran rodar els dos castells bàsics de 8 i l’acompanyaran amb una construcció de la gamma alta de 7, intencions que també té la Colla Joves Xiquets de Valls si hi desplaça un bon nombre de camises. Per la seva part, la Colla Castellera de Figueres apostarà apostarà per 3 castells de la gamma alta de  7, com el 5de7, el 7de7 o els dos bàsics amb l’agulla al mig.

Artés, plaça de 8

El 3 i el 4de8 seran l’aposta segura dels Minyons de Terrassa però el tercer castell no és clar perquè comptaran amb alguna baixa. Artés, que no ha vist mai cap construcció de 8 pisos, podria veure’l també de la mà dels Xicots de Vilafranca en forma de 4de8, que seria el primer del curs, mentre que els Picapolls de la Gavarresa es plantejarien castells de 6 amb l’agulla.

Clàssiques a Cerdanyola

Tant els Castellers de Barcelona com els de Castellers de Sant Cugat podrien portar a Cerdanyola la clàssica de 8, la primera de l’any per les dues formacions. Els barcelonins ja han completat els tres castells que formen la clàssica i ara els volen ajuntar, mentre que els Gausacs estrenarien un 2de7 que té canvis a la part alta respecte els de la temporada passada. Pel que fa als Castellers de Cerdanyola podrien decantar-se pels dos castells de 7 amb l’agulla.

Diada de la Tripleta a Vic

A Vic la Diada de la Tripleta també pot registrar novetats destacades. Per una banda els Sagals d’Osona podrien posar en escena els primers 3de8 i 2de7 de l’any, tot i que dependrà de l’assaig d’aquesta nit. També pendents del darrer assaig, els Xics de Granollers pensen en la novetat del 4de8 a més d’un 2de7 que ja han completat en dues ocasions i, finalment, la clàssica de 8 serà l’objectiu dels Castellers de Sabadell.

Podeu consultar els horaris id’aquestes diades i la resta de l’agenda del cap de setmana en aquest enllaç:

L’agenda castellera del 5 i 6 de maig

 

 

 


   

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió