Una passa més

0

S’apropa l’estiu i les colles pugen el ritme. El primer cap de setmana de juny ha registrat diverses novetats com els primers 3de9f  de la Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró i altres construccions destacades com el pilar de 7 dels Xiquets de Tarragona.

Aquest dissabte la Jove de Tarragona va anotar-se el 3de9f més matiner que ha descarregat mai, una construcció que van dominar sense dificultats, a més dels ja consolidats 5de8, 4de8 i pilar de 6, uns castells que podrien repetir el cap de setmana vinent en la seva actuació a Algemesí. En aquesta actuació els Bordegassos de Vilanova van protagonitzar la primera torre de 7 del curs, a més del 5de7 i el 4de7, mentre que els Castellers de Terrassa van tenir en el 5de7 la seva millor construcció i els Nois de la Torre van ajuntar el 3 i el 4de7.

A Sant Quintí de Mediona els verds van signar una de les millors actuacions de la temporada gràcies al segon doblet de 9 i l’estrena del 4de8 amb l’agulla, el primer que es completa enguany, a més del tercer pilar de 7 amb folre de l’any. Allà els Castellers de Berga van anotar-se el 3de7 amb l’agulla que van ajuntar amb el 3 i el 4de7.

L’aniversari dels Capgrossos de Mataró es va saldar amb la novetat del 3de9f dels amfitrions, que a més, per primera vegada el van executar amb la pinya a l’antiga per primer cop. Els de Cugat Comas van completar l’actuació amb el 4de8 i el 2de8f. Per la seva banda els Marrecs de Salt i els Castellers de Sants van reeditar la millor actuació del que porten de temporada, la tripleta de 8.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va completar la tripleta màgica, segona de l’any, a la Selva del Camp, on els Xiquets de Tarragona van passejar els primers folres, primer amb el 2de8 i tancant l’actuació amb el pilar de 7 que no completaven des de 2015. Els Xiquets de Reus van tancar el diumenge de doble compromís amb la clàssica de 8 i el pilar de 6.

El Vendrell va celebrar el 91è aniversari dels Nens, que van deixar en carregada la torre de 8 amb folre, a més del 3 i el 4de8 descarregats. Una torre de 8 que van estrenar els Castellers de la Vila de Gràcia, mentre que els Xiquets de Reus hi feien els dos castells bàsics de 8.

El cap de setmana també va registrar una nova plaça de 9, la de Santpedor, gràcies al segon 3de9f dels Minyons de Terrassa. Els de Nani Matas van afegir el 5de8, 4de8 i van tancar l’actuació amb el pilar de 6. Els Xicots van repetir la clàssica de 8 amb èxit, mentre que els Castellers de Santpedor no van tenir el dia desmuntant els dos castells bàsics de 7 i sortint de plaça amb el 7de6 i 3de6 per sota.

La Joves de Valls recupera el pilar de 6, que no descarregava des de setembre de 2014 i ho ha fet per partida doble amb un renovat espadat. Dissabte el completaven a Vila-seca i ahir diumenge a Tarragona. Els vermells també van anotar-se castells de 8 pensats per pujar-los un pis més dissabte vinent a la diada del Pati. Un pilar de 6 que també van anotar-se els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a més del 2de7.

París va viure la segona diada internacional amb els castells de 6 dels Castellers d’Andorra, Castellers de París i Castellers de Londres, aquests darrers anotant-se el primer 4de6 amb l’agulla. En canvi els Xiquets de Copenhagen no van poder amb els seus primers intents de castell de 6.

Consulta totes les actuacions del cap de setmana en aquest enllaç:

Tots els castells del cap de setmana

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.