Aquests primers mesos de 2019 la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya ha rebut i aprovat tres sol·licituds per entrar com a colla en formació a l’entitat. Amb aquestes són ja 104 les colles membres de la CCCC.
La colla Castellers de la Selva és un projecte que neix a Santa Coloma de Farners a finals de juny de 2018. La vinculació amb els castells, deu anys enrere, porta a la Gemma Ordóñez a fer una crida per xarxes per tal de crear una colla a la zona. Actualment assagen al pavelló de la Nòria dos cops per setmana i entre 50-60 participants. Les seves colles padrines són la colla Castellera Esperxats de l’Estany i els Castellers de l’Alt Maresme.
La colla Castellers de Cerdanya és un projecte que neix el juliol de 2018 amb la voluntat
d’estar oberta a les tres Cerdanyes: lleidetana, gironina i francesa. Tot i haver patit uns primers mesos complicats a nivell de gestió interna comencen el 2019 amb una línia clara i forta, i amb un teixit que va creixent i consolidant-se. Assagen al teatre d’Alp dos dies per setmana i compten amb la participació de 50-60 persones. Els han apadrinat els Castellers d’Andorra i els Castellers de Berga.
La Colla castellera de l’Esquerra de l’Eixample neix a mitjans de 2018 i es converteix en la vuitena colla de la ciutat de Barcelona. Després de renovar la junta al desembre acaben l’any amb una participació creixent als assajos que, de moment, tenen lloc a l’escola Auró un cop per setmana. Amb la canalla sumen una seixantena de persones. Compten amb els Xicots de Vilafranca i la Colla castellera de Castellar del Vallès com a padrins.
Per fer la sol·licitud d’entrada com a colla en formació a la CCCC han hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment
constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen. D’aquí un any es farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social.