15.11.2013 12:04h
[dropcap]D[/dropcap]emà dissabte, 16 de novembre, a les sis de la tarda l’Ajuntament de Berga acollirà el primer dels actes commemoratius del reconeixement de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Seguint la línia iniciada els darrers anys de mantenir contactes i relacions amb altres formes d’expressió cultural incloses dins la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial, enguany s’ha volgut comptar amb la presència dels Castells, reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat el 16 de novembre de l’any 2010 a Nairobi (Kenya).
L’acte consistirà en una conferència, sota el lema ‘Els castells, de fenomen local a nacional’, anirà a càrrec de Guillermo Soler García de Oteyza. Guille Soler (Tarragona, 1974) és llicenciat en Periodisme i Antropologia Social i Cultural. Ha informat de castells durant deu anys des de mitjans de comunicació com El Punt, La Vanguardia o el programa ‘Quarts de Nou’ del Canal 33. És autor i/o coautor de diversos llibres de temàtica castellera i des del 2009 és el gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, entitat que agrupa totes les colles del país.
Aquesta presència dels Castells als actes de celebració de la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat s’emmarca dins la línia de col•laboració que els darrers anys han mantingut el Patronat Municipal de La Patum i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.
El següent dels actes emmarcats dins la celebració del la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat es farà el dissabte 23 a les 7 de la tarda. Serà a la sala de Plens de l’Ajuntament de Berga i consistirà en una conferència a càrrec de l’historiador i gerent del Patronat Municipal de La Patum, albert Rumbo, sota el lema ‘La Patum de 1926, noves aportacions a partir d’una col•lecció d’imatges inèdites’.