Castells i independència en una televisió alemanya

22.08.2014
Josep Torreño
Amb imatges castelleres el vídeo acaba dient que  “es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència”

[dropcap]L[/dropcap]a televisió pública alemanya va emetre  un reportatge que vincula la independència i el fet casteller com una de les màximes expressions festives de Catalunya. El reportatge està centrat en els Castellers de Berga i en un dels seus fundadors, Xavi Torrabadella.

El suport de l’entrenador del Bayern de Munich, Josep Guardiola, a la campanya Catalans want to vote, on es van aixecar castells en diferents ciutats d’Europa pel dret a decidir, va despertar l’interès per aquesta peça titulada ‘Espanya i el somni català’. Un equip del programa WeltSpiegel es va desplaçar a la capital del Berguedà, on va fer el seguiment a Torrebadella a més d’entrevistar-se amb l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, i al regidor del Partit Popular Joan Antoni López. En el reportatge capta les sensacions dels protagonistes de cara a la Consulta del proper 9 de novembre.

   

A més dels castells, també es poden veure imatges d’altres manifestacions, com  l’Aplec del Pi de les Tres Branques i l’assaig de la V humana per iniciativa de l’Assemblea Nacional del Berguedà dut a terme al matix Aplec. El vídeo acaba amb imatges castelleres per acabar dient que són un simbol per als catalans i que es pot aconseguir l’impossible, inclús la independència.
Fins ara circulava la versió alemanya del vídeo però també s’ha publicat una versió en castellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

OPINIÓ

Canvi de cicle

Article d'opinió de Josep Almirall, periodista del 3 Rondes de Catalunya Informació

Sobre la puntuació dels castells als Concursos de Tarragona (II)

Article d'opinió de Guillem Bartolí

Sant Fèlix posa tothom al seu lloc

Anàlisi i opinió de Josep Almirall

Xarxes

15,036 Agradda
2,746
6,686

Darreres notícies